ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΒΥΡΩΝΑΣ : Η αστυνομία προσήγαγε αντιφασίστες που καλούσαν στο συλλαλητήριο για τη Χρυσή Αυγή

«Η Αστυνομία του Θεοδωρικάκου δεν έχει εντοπίσει τα φασιστοειδή που πυροβολούν, μαχαιρώνουν και χτυπάνε με μαχαίρια πεταλούδα και σιδηρογροθιές μετανάστες στα Πετράλωνα, το Μενίδι, τα Πατήσια...»

…μπορεί όμως να  προσαγάγει αντιφασίστες στο Βύρωνα γιατί  απλώς καλούσαν στη συγκέντρωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Την Κυριακή, 12 Ιουνίου, γύρω στις 7.30 το απόγευμα  αστυνομικοί του Α.Τ. Βύρωνα  προχώρησαν σε προσαγωγή νέων παιδιών- μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού, διότι ενοχλήθηκαν από την αφισοκόλληση που έκαναν στο κέντρο της πόλης καλώντας τον λαό και την νεολαία στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 15 Ιούνη, μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. 

Με επιθετική συμπεριφορά οι αστυνομικοί τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα στην οδό Αγ. Δημητρίου. Κατά την μεταφορά  πήραν από την κοπέλα το κινητό της  τηλέφωνο και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους όταν τους ζητήθηκαν. 

Χρειάστηκε η παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ στο αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν, αφού πρώτα τους έκαναν τις ....σύνηθες συστάσεις ... για το καλό  τους.

 Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) οι αστυνομικοί στο αστυνομικό τμήμα  τους « ζήτησαν από τους προσαχθέντες να παραδεχθούν ότι είναι παράνομη η πράξη τους(!)»,  και η Κίνηση διατυπώνει εύλογα ερωτήματα: «Αλήθεια πότε ο Θεοδωρικάκος και η ΕΛΑΣ κήρυξαν παράνομη την αντιφασιστική δράση των συνδικάτων και της ΚΕΕΡΦΑ;

Θα προσφύγουν και στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες και οι στάσεις εργασίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΕΚΠ την Τετάρτη 15 Ιούνη; Αλήθεια, τι έκανε η κυβέρνηση μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση στις 7 Οκτώβρη του 2020;»

Καταλήγοντας η Ένωση τονίζει ότι «η Αστυνομία του Θεοδωρικάκου δεν έχει εντοπίσει τα φασιστοειδή που πυροβολούν, μαχαιρώνουν και χτυπάνε με μαχαίρια πεταλούδα και σιδηρογροθιές μετανάστες στα Πετράλωνα, το Μενίδι, τα Πατήσια παρά τις κάμερες που κατέγραψαν τις επιθέσεις τους! ΄Έχει όμως δυνάμεις να διαθέσει για να καταδιώκουν τους αντιφασίστες όταν ενημερώνουν για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια!».

Η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει οτι  η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, «όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη όπου εξακολουθούν να τα έχουν ως ορμητήριο για επιθέσεις. Φρόντισε να διασφαλίσει τις θέσεις των εκλεγμένων νεοναζί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και να τους εξασφαλίσει ότι θα κατέβουν και στις επόμενες εκλογές».

 Καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, όλο το αντιφασιστικό κίνημα «να δώσουμε δυναμικό παρών την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8 π.μ και πορεία στο Εφετείο».

................

Το αστικό κράτος και η αστυνομία του, πατάει γκάζι, εν ώρα λαϊκής  κινητοποίησης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικοί του Α.Τ Βύρωνα με περίσσιο ζήλο- πιθανά σε συνεννόηση με την ΓΑΔΑ- κατάφεραν και προσήγαγαν νέα παιδιά γιατί είχαν το θάρρος να κολλάνε αφίσες  στη γειτονιά τους και  να καλούν στη συγκέντρωση στο Εφετείο την Τετάρτη 15 Ιουνίου για την δίκη των χρυσαυγιτών. 

Για την κυβέρνηση της Ν.Δ και την αστυνομία είναι ενοχλητικό και παράνομο να κολλάς αφίσες, γιατί το μήνυμα τους είναι αυτό που ενοχλεί.  

Εάν η αφίσα διαφήμιζε κάποιο προϊόν  τότε δεν θα ενοχλούσε, οι εν λόγο αστυνομικοί δεν θα έβγαζαν άχνα.

Βλέπεται το Α.Τ. Βύρωνα είναι "άγρυπνος φρουρός" στην πάταξη της ανομίας.  Όχι  παίζουμε! 


Διαβάστε ακόμη

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η εκδίκαση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο Εφετείο. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/06/15.html


Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου