Εκπαιδευτικοί: Συγκέντρωση στα Προπύλαια. ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουλίου, 7 μ. μ.

                               Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά

 «Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί», επισημαίνει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της και καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια τη Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 19:00. 

«Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα  του  Δημόσιου σχολείου»,τονίζει και συνεχίζει «Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς - αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν».

 

«Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα «Ρόζα Ιμβριώτη»

«Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα της λεγόμενης αξιολόγησης», τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα «Ρόζα Ιμβριώτη σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα την Πέμπτη, 22 Ιουλίου στις 19:00 στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή. Επισημαίνοντας  χαρακτηριστικά πως «είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, να ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα».

Διεκδικούμε  απαντήσεις για τα εξής σοβαρά ζητήματα που απασχολούν, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια:

 -Τι μέτρα θα παρθούν για την αραίωση των μαθητών στα τμήματα;

-Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ (κάτι το οποίο συνιστά ο ΠΟΥ);

-Τι κονδύλι θα υπάρξει, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας, σε επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας;

-Χρονοδιάγραμμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στις υποδομές των κτηρίων

-Συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να καλυφθούν τα σύνθετα μαθησιακά και ψυχο-κοινωνικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά.

-Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»

ΠΗΓΗ: Alfavita.gr

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.