Καημένε Χαρδαλιά!

 Καημένε Χαρδαλιά!

  Άρθρο από το tvx

Σχόλιο  από τη Ρωγμή στην ενημέρωση για τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα, σημερινό υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων το είχε πιστέψει: Έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και ως κεντρικό πρόσωπο στη διαχείριση της πανδημίας, πήγαινε για μεγάλη καριέρα. Είτε ως υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β Αθήνας είτε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο δρόμος ήταν ανοιχτός μπροστά του.

Για πολλά ΜΜΕ ήταν ο "Nick hard" που έσκιζε τη γάτα και έβαζε τα πράγματα στη θέση τους με τσαμπουκά. Μέχρι και ως "sex symbol" πλασαρίστηκε από φιλοκυβερνητικές γραφίδες, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η δημόσια εικόνα του.

Ο ίδιο έπαιξε το lifestyle παιχνίδι με συστηματικότητα. Αναρτήσεις στο instagram για τα γενέθλια της κόρης του, φωτογραφίες με τη σύζυγό του σε κάθε ευκαιρία, συνάντηση με τον Τ. Ζαχαράτο που τον σατίρισε - δεν έχασε επικοινωνιακή ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ακόμη και όταν παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που ο ίδιος ανακοίνωνε φιλώντας το χέρι ιερέα, την έβγαλε καθαρή με μια προσχηματική δικαιολογία ("έκλινα στο ράσο"). Τα πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ του χαρίστηκαν, αλλά τον έκαναν να πιστέψει ότι είναι άτρωτος.

Έμπειρος από τη δημαρχιακή του θητεία, τα κατάφερε με την πανδημία καλύτερα από τους συναρμόδιους υπουργούς που είτε πρωταγωνίστησαν σε αστοχίες όπως στο υπουργείο Τουρισμού ή παραγκωνίστηκαν σιωπηλά, όπως στο υπουργείο Υγείας. Σε ένα περιβάλλον παραδοσιακής δεξιάς ανικανότητας, αποτέλεσε τη σωστή επιλογή.

Αλλά το  πολιτικό του κεφάλαιο, ως εκλεκτός του συστήματος εξουσίας, κάηκε στη Βαρυμπόμπη. Η απώλεια ελέγχου μιας μικρής, στην αρχική φάση της πυρκαγιάς, με ασθενείς ανέμους, ήταν αποκαλυπτική της επιχειρησιακής ανικανότητας του μητσοτακικού επιτελικού κράτους,  που εκ των πραγμάτων στιγματίζει και τον ίδιο.

Επιμένοντας ότι έπνεαν άνεμοι έξι μποφόρ επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη θέση του, ειδικά σε συνδυασμό με την άρνησή του να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, να χαμηλώσει το βλέμμα.

Έτσι από εμβληματική φιγούρα της πανδημίας, ο  Νίκος Χαρδαλιάς γίνεται εμβληματική φυσιογνωμία της απώλειας του επιχειρησιακού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εκπροσωπεί την κατάρρευση του μύθου για την επαγγελματισμό της τρέχουσας διακυβέρνησης και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Η προσπάθειά του να κρύψει το τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο, επειδή σχολιάστηκε, είτε βάζοντας μπροστά το μικρόφωνο της ΕΡΤ είτε φορώντας μακρυμάνικο, είναι ένα στοιχείο γραφικότητας που δίνει ανάλαφρη νότα στην απελπιστικά βαριά κατάσταση που βιώνουμε και έχει και τη δική του υπογραφή. Φυσικά το πρόβλημα δεν έγκειται σε ένα άτομο, αλλά σε όλο το μύθο που έκτισε ο κ.Μητσοτάκης. Αλλά ο τελευταίος δεν θα διστάσει να  θυσιάσει ένα άτομο, μήπως και σώσει τον μύθο.

                                                                                                                                                          ΠΗΓΗ: tvxs. gr


Σχόλιο  από τη Ρωγμή στην ενημέρωση

Για τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων.



Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες που σήμερα αποδεικνύονται άριστοι- άχρηστοι με τις επιλογές τους  κ. Χαρδαλιά; Αποδείξατε ότι είσαστε κατώτεροι των αναγκών. Ανίκανοι να προστατεύεσαι  τη φύση, το περιβάλλον και τις περιουσίες των ανθρώπων.  

To Νίκο Χαρδαλιά τον γνωρίζουν οι βυρωνιώτες-σσες  καλά.  Ήταν 12 χρόνια δήμαρχος της πόλης. Όπου προς  στο τέλος της τρίτης τετραετίας ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τον Δήμο, ότι έκλεισε ο κύκλος του στην ενεργό πολιτική, αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη και επέστρεψε ως υποψήφιος με τον Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής.

Άνθρωπος ικανός, στυλοβάτης της αστικής πολιτικής και ιδεολογίας. Άνθρωπος του συστήματος και επαγγελματίας στην πολιτική. άριστος χειριστής της επικοινωνιακής εικόνας του, έχτιζε λιθαράκι - λιθαράκι την εικόνα του ικανού, αποτελεσματικού δημάρχου με το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική σκηνή. Από την ΟΝΝΕΔ μέχρι τις σπουδές με υποτροφία του ΝΑΤΟ, Δήμαρχος στον Βύρωνα και τώρα με τον Μητσοτάκη στο τιμόνι της πολιτικής προστασίας. Ήταν πάντα με το Μητσοτακαίικο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στον Δήμο Βύρωνα άφησε εποχή, έργο αλλά και πολλά χρέη. Πάντα είχε όπως έλεγε σχέδιο και plan b.  Είχε την ικανότητα να μαθαίνει και από τους αντιπάλους του. Να συγκρούεται, να ελίσσεται αλλά να κάνει αυτό που θέλει, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς όταν η στιγμή το απαιτούσε. 

Διδάχτηκε και από τις συγκρούσεις που είχε και  με το σωματείο εργαζομένων. Υποχρεώθηκε παρά τα αρχικά του σχέδια να προχωρήσει σε δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης υλικών στην πηγή χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών. Επιδίωξε να συστήσει σώμα ανθρωποφυλάκων, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του βυρωνιώτικου λαού, δεν τα κατάφερε εξ αιτίας της σθεναρής αντίστασης που συνάντησε. Δημιούργησε πελατειακές σχέσεις αλλά έκανε και τις αναγκαίες υπερβάσεις, πολιτικές μεταγραφές για να εδραιωθεί σε ένα Δήμο που παραδοσιακά εκλεγόταν δήμαρχος του ΚΚΕ. 

Κατηγορήθηκε πολλές φορές για διαπλοκή με τους εργολάβους εξαιτίας διαφόρων έργων. 

  Υποχρεώθηκε ακόμα κι αν δεν το πίστευε και αντιστάθηκε μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους στα σχέδια της εκκλησίας για συνοδικό μέγαρο στον Υμηττό, στην κατασκευή κατοικιών στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στην Ζώνη Υμηττού.

Ήταν όμως πάντα υπερόπτης, αλαζόνας και ο πολιτικός που θέλει να επιβάλει με κάθε τρόπο το δικό του. Αδίστακτος. Ήξερε όμως να ελίσσεται όταν έβλεπε ότι δεν τον παίρνει. Είχε την ικανότητα της αναπροσαρμογής της τακτικής του, χωρίς να αλλάζει την ουσία της πολιτικής του στόχευσης. Συχνός χρήστης της πρακτικής «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», προκειμένου να επιβάλει τις θέσεις του.

Πριν λίγο καιρό παρουσίασε μαζί με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ το σχέδιο για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές  προτού στεγνώσει το μελάνι του αποδείχθηκε ότι ήταν χάρτινο, κάηκε με την πρώτη σπίθα στη Βαρυμπόμπη, γιατί κ. Χαρδαλιά όπως γνωρίζεις για να προστατεύσεις στα σοβαρά τη ζωή, τα δάση, το περιβάλλον, τις περιούσιες των πολιτών, απαιτούνται μέσα πυρόσβεσης αλλά και προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών.  Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετείς δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες.

Τώρα όμως τι έγινε, που είναι το σχέδιο; το plan bι κ. Χαρδαλιά! Πού είναι οι κρυφές ικανότητες που είχες στην φαρέτρα σου!

 Φταίνε οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι δικές σας κ. Χαρδαλιά ως μέλος του κυβερνητικού επιτελείου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πληρώνουμε για άλλη μια φορά ως λαός και χώρα τις συνέπειες μιας διαχρονικής πολιτικής περικοπών, ελλείψεων και παραλείψεων που οδήγησαν σε αυτά τα ολέθρια για τον λαό και την χώρα αποτελέσματα.   

 Η ανάληψη ευθυνών, η αναγνώριση των λαθών στον πολιτικό σχεδιασμό αλλά και στη διαχείριση των πυρκαγιών, η παραίτηση δεν είναι αδυναμία, αλλά αρετή.  

 Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Χαρδαλιά αντιλαμβάνονται ότι έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, έφαγε σφαλιάρα η έπαρση του! Νόμιζε ότι θα είναι πάντα καβάλα στο άλογο και θα κουνά το δάκτυλο στους άλλους. ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να πέσει η έπαρση, η αλαζονεία να κατεβεί από το καλάμι και να αναλάβει τις ευθύνες του!

Δεν αποκλείεται να το κάνει, γιατί γνωρίζει πώς να προστατεύει την εικόνα του.

Αλλιώς θα πληρώσει και αυτός το τίμημα των αποτελεσμάτων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που με πάθος στηρίζει. Θα καεί και αυτός από το μαύρο της φωτιάς.

 Ο καθρέπτης σου θρυμματίστηκε στη συνείδηση των πολιτών, Νίκο Χαρδαλιά!

Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.