ΆΘΛΗΣΗ για ΟΛΟΥΣ" : Καμία αντίδραση από το Δ. Βύρωνα για την μη χρηματοδότηση του

 Η διακοπή χρηματοδότησης του “Αθληση για Όλους” συνιστά κατάργησή του και όχι ανασχεδιασμό κ. Αυγενάκη.

Αναστάτωση στους κόλπους της αυτοδιοίκησης, στους γυμναστές αλλά και στους πολίτες που συμμετείχαν στα  «Προγράμματα Άθληση για Όλους»,  η απόφασή του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη  Αυγενάκη  να μην ενισχυθούν  οικονομικά τα «Προγράμματα Αθληση  για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.) για την περίοδο 2021-2022. Αυτό   προκύπτει από την «388930/13-8-2021» επιστολή του κ. Αυγενάκη  στους Δήμους της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/08/blog-post_187.html

Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, καθιερώθηκαν πριν 40 χρόνια περίπου. Διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις, το πρόγραμμα αυτό υποβαθμίζεται  και έχει υποστεί μεγάλες περικοπές η χρηματοδότηση τους, με αποτέλεσμα να λειτουργούν με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, πληρώνουν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα από την τσέπη τους.

 


Η διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος, σε μια δύσκολη εποχή για τους πολίτες, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, οδήγησε  ορισμένες δημοτικές αρχές όπως της Ηλιούπολης, της Πάτρας, της Κομοτηνής, των Αμπελοκήπων-Μενεμένης  να στείλουν  επιστολές διαμαρτυρίας στον υφυπουργό αθλητισμού, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τη διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος Αθληση για όλους,  ζητώντας να  αναθεωρηθεί άμεσα  η  απόφαση αυτή και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος προς όφελος  των πολιτών που τόσα χρόνια συμμετέχουν και επωφελούνται από το πρόγραμμα αυτό.

 Από τον  Δήμο Βύρωνα -όσο γνωρίζουμε- δεν έχει υπάρξει καμία μέχρι σήμερα αντίδραση για την διακοπή της χρηματοδότησης.

Ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα; ή οι διακοπές καλά κρατούν για την τοπική διοίκηση και δεν έχουν ….χρόνο να ασχοληθούν …για αυτά τα ασήμαντα!

Ίδωμεν.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε ότι  καμία δημοτική παράταξη στο Δήμο Βύρωνα  μέχρι σήμερα, δεν έχει εκφράσει  την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη απόφαση του υφυπουργού για  την κατάργηση του προγράμματος αθλητισμός για όλους.    

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.