4ο Δ. Σχολείο Βύρωνα: Δήμαρχε(Δάσκαλε) που δίδασκες και.. λόγο δεν εκράτεις!

 

                Φωτό αρχείου

Διαβάζοντας στην  ιστοσελίδα του δήμου Βύρωνα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10518

«Πράσινο φως» από την πολεοδομία Αθηνών για την κατεδάφιση του σχολείου του Χαραλαμπόπουλου

  Επίσκεψη στην Πολεοδομία Αθηνών με στόχο  να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της άδειας κατεδάφισης του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου), πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία  του Δήμου Βύρωνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη.

Μετά τη συνάντηση με την διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Όλγα Πλούμπη  ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε:

 «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί ύστερα από την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, κατά την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για το  ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, λάβαμε τη διαβεβαίωση από την κα Πλούμπη, ότι η άδεια θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μόλις λάβουμε την άδεια κατεδάφισης, μπορούμε, πλέον να ζητήσουμε τη χρηματοδότηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και η εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο την ολική ανακατασκευή, ενός ιστορικού σχολείου για το Βύρωνα.»

 

Μας ήρθαν στο μυαλό οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας- εκπαιδευτικών και γονέων- οι συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, οι συσκέψεις με φορείς και ειδικούς για το σχολείο Χαραλαμπόπουλου-( 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα.

 

ΔΗΜΑΡΧΕ(ΔΑΣΚΑΛΕ)που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις!

 

Το σχολείο σφραγίστηκε το Μάρτιο του  2018 μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Δόμησης Αθηνών, διότι ήταν πλέον «Επικίνδυνο από άποψη δομική, στατική και δημόσιας ασφάλειας…»

αφού δεν είχαν φροντίσει να το συντηρήσουν, ώστε να μην σφραγιστεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

 Από τότε ξεκίνησε η Οδύσσεια, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.




Από το Σεπτέμβριο 2018 το  σχολείο μεταφέρρθηκε και  λειτουργεί σε κτήριο επί της οδού Κατεχάκη που παραχώρησε η Ιερά Σύνοδος με την μορφή χρησιδανείου στο Δήμο, με την  αναγκαία  χρηματοδότηση από το υπουργείο παιδείας για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν.

 

Ακούστε τι έλεγε και δεσμευόταν ο Δήμαρχος και  καθηγητής κ. Κατωπόδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Ιουλίου 2018. Τα λόγια του συμβόλαιο.

 Ως προς το χαρακτήρα του κτηρίου και πρωτίστως ότι σε 3 χρόνια θα έχουμε ένα σύγχρονο παραδοσιακό σχολείο στη πόλη μας.

 

Τρία χρόνια μετά ….όλα έγιναν όπως τα έλεγε ο κ. Δήμαρχος, ο λόγος του συμβόλαιο! Τρία χρόνια μετά ....αντί για την παράδοση του νέου σχολείου "θα" αρχίσει η κατεδάφιση του παλιού.

 Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν με πειστικά επιχειρήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία του Βύρωνα, γιατί όλα όσα υποσχέθηκαν δεν έγιναν πράξη.

 Να τι έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ιούλιο 2018 ο Δήμαρχος Βύρωνα

Ακούστε  ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=-VQdAhShVsQ

 

Διαβάστε ακόμη:

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ - Σχολείο Χαραλαμπόπουλου:                                                     Η ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών συνεχίζεται. http://politestouvirona.blogspot.com/2018/09/4.html#more


Στείλτε μας το σχόλιο σας.

 

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.