Γερμανοελληνική Συνδικαλιστική Αλληλεγγύη... στη βάση και στην πράξη

 Ομάδα εργαζομένων συνδικαλιστών και συνταξιούχων από το Βερολίνο, το Αμβούργο και άλλες πόλεις της Γερμανίας, από διαφόρους κλάδους,  όπως την αυτοκινητοβιομηχανία, την υγεία, τα λιμάνια, την εκπαίδευση, φίλοι των ελλήνων εργαζομένων και της Ελλάδας βρίσκονται  για άλλη μια φόρα στη χωρά μας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Όλοι μέλη της Γερμανοελληνικής συνδικαλιστικής συνεργασίας που επιδιώκουν συναντήσεις  με την βάση των συνδικάτων  και το κάνουν πράξη τα τελευταία 8 χρόνια.  Ανάμεσα τους και ο Χρήστος, 22χρονος  έλληνας εργάτης στην αυτοκινητοβιομηχανία με καταγωγή από τις Σέρρες, γεννημένος στη Γερμάνια από γονείς μετανάστες.

Αφού οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν αναπτύσσουν μια κοινή πολιτική δράση για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη, είναι πολύ χρήσιμη η πρωτοβουλία αυτή που αναπτύσσεται στη βάση των εργαζομένων των δυο λαών.

 

                              
 Χάιντς, ένας εκ των εμπνευστών της ελληνογερμανικής συνδικαλιστικής αληλλεγγύης

Την Κυριακή 17 Οκτωμβίου το βράδυ είχαν συνάντηση γνωριμίας με εργαζόμενους συνδικαλιστές από την υγεία, το μέταλλο, τον ΟΛΠ, τους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς, το χώρο του βιβλίου, την ΒΙΟΜΕ και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στις δυο χώρες.

Την Δευτέρα το μεσημέρι επισκέφτηκαν στο Ά Νεκροταφείο, αποτίνοντας  φόρο τιμής στο Μανώλη Γλέζο για την αντιφασιστική του δράση.

Τις ημέρες που θα είναι στην Ελλάδα θα επισκεφτούν διαφόρους χώρους εργασίας, θα παραβρεθούν σε απεργιακές συγκεντρώσεις όπως των εργαζομένων στην ΔΕΗ, ενώ θα ταξιδέψουν και σε επαρχιακές πόλεις όπως ο Βόλος η Θεσσαλονίκη και αλλού.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσουν σε ανοικτή δημόσια εκδήλωση στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

 


                                                                                                       Ρωγμή στην ενημέρωση 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.