Βύρωνας: Εντείνονται οι εξελίξεις στην γαλάζια δεξιά παράταξη

Έντονες  ζυμώσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων στελεχών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με στόχο ένα ψηφοδέλτιο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βύρωνα.

Ανεβαίνει την κλίμακα της κομματικής ιεραρχίας στο κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για το Βύρωνα" κ. Μίλτος Μπαντής

Ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα στην "γαλάζια" δεξιά παράταξη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Το ραντεβού έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, όταν και θα κληθούν τα μέλη της Ν.Δ που θα έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους στο κόμμα, να αναδείξουν τους νέους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών, που από ΝΟΔΕ ονομάζονται πλέον Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ), καθώς και των τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜ.ΤΟ.), όπως και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά και των συνέδρων - εκλεκτόρων από τις ΔΗΜ.ΤΟ.

Η ψηφοφορία θα γίνει τόσο δια ζώσης όσο και ψηφιακά, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει κάνει εγγραφή ή να έχει ανανεώσει την εγγραφή του στο κόμμα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και να είναι ταμειακά εντάξει. Το ίδιο ισχύει και για την ψηφιακή συμμετοχή, όπου χρειάζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει υποβάλει σχετικό αίτημα μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία θα μπορούν να το κάνουν προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα που θα ορισθούν για κάθε Τοπική Οργάνωση. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή 15/10, στις 7 το απόγευμα έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υποψηφίων.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Μπαντής θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της νέας (Β2) Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) -σήμερα έχει μετονομαστεί σε Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νότιου Τομέα (Δ.Ε.Ε.Π)- της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για (Δ.Ε.Ε.Π). που ανήκουν όλες οι Δημοτικές Τοπικές Οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο.) των Δήμων του Νότιου τομέα, όπως Άλιμος, Βύρωνας, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό - Αργυρούπολη, Αγ. Δημήτριος
Στην πορεία προς την εκλογή του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Μπαντής είχε και έχει μια σειρά συναντήσεων με μέλη, στελέχη, αυτοδιοικητικούς, βουλευτές και άλλους παράγοντες της Ν.Δ. επιδιώκοντας τη στήριξη τους. Ήδη είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναμένεται να έχει ευρεία στήριξη τόσο από τους βουλευτές του Νότιου Τομέα όσο και από το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού.

Ο κ. Μίλτος Μπαντής με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζή

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μίλτος Μπαντής είναι ο ιδρυτής της μίας εκ των δυο δημοτικών "γαλάζιων" παρατάξεων "Μαζί για το Βύρωνα" και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα το 2014 και το 2019. Για τους γνωρίζοντες τα δημοτικά πράγματα στο Δήμο Βύρωνα, η διάσπαση στα δύο της γαλάζιας δεξιάς παράταξης ("Μαζί για το Βύρωνα" και "Νέα Εποχή Βύρωνα" με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γώγο) βοήθησε σημαντικά και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2014 και το 2019, ο δήμος να κερδηθεί στο Β΄ γύρο από την παράταξη "Στάση Βύρωνα", που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο τον καθηγητή κ. Κατωπόδη.

Το 2019 στις δημοτικές εκλογές παρά τα όσα δήλωνε ο κ. Μπαντής περί ανεξαρτησίας της παράταξης του και την πολιτική αντιπαλότητα με την "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ" και τον κ. Γώγο Χρήστο, στο δεύτερο γύρο και αιφνιδιάζοντας την παράταξη του, προχώρησε σε δήλωση υποστήριξης της παράταξης που στήριζε η Ν.Δ., δηλαδή της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ" με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γώγο -παρά το γεγονός ότι απέφυγε τότε να τον κατονομάσει.


Διαβάστε τη σχετική δήλωση και θυμηθείτε τα όσα είχε δηλώσει τότε ο κ. Μπαντής:
"Αγαπητοί μου συνδημότες!

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη στήριξη σας στο συνδυασμό μας και τη θέση που μας δώσατε στις αυτοδιοικητικές εκλογές! Καταφέραμε μέσα από πολλές αντιξοότητες να καταγράψουμε ουσιαστικά μια νίκη! Σε όλη αυτή τη διαδρομή αρθρώσαμε έναν προγραμματικό λόγο που ως αποκλειστική προτεραιότητά του είχε το καλό του Βύρωνα και των δημοτών του. Δεν επιλέξαμε ούτε το δρόμο των ύβρεων, ούτε εκείνον της προσωπικής αντιπαράθεσης. Στον αντίποδα όμως αυτού, δεχθήκαμε επίθεση και υπόγειο πόλεμο.

Ως άνθρωπο, πάντα με διέκρινε η καθαρή πορεία, η εντιμότητα, ηθικές αρχές αλλά και σαφές ιδεολογικό στίγμα. Είμαι άνθρωπος που πάντα έπαιρνε και παίρνει σαφή θέση.

Εν όψει λοιπόν, του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, οφείλω να καταθέσω με σαφήνεια τη θέση μου προασπίζοντας την αξιοπρέπειά μου, τις ιδεολογικές μου αρχές αλλά και την ευρύτερη πορεία του τόπου μας.

Βρισκόμαστε σε μια κομβική πολιτική συγκυρία, εν όψει της πολιτικής αλλαγής που θα επαναφέρει τον τόπο μας στην κανονικότητα, την πραγματική ανάπτυξη και την κοινωνική σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Δημοκρατία, είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας.

Αυτή η συγκυρία συνδέεται άμεσα και με το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω της πόλης μας, του Βύρωνα.

Πιστός στην πολιτική μου διαδρομή, στις αρχές μου, βάζοντας μπροστά το ευρύτερο συμφέρον της παράταξης και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τάσσομαι με την νίκη της παράταξης στο Δήμο Βύρωνα, η οποία υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία".
29 Μαΐου 2019
Η δήλωση αυτή του κ. Μπαντή είχε προκαλέσει διαφωνίες και εντάσεις στην παράταξη "Μαζί για τον Βύρωνα" και κυρίως από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που δεν ανήκαν στο κόμμα της Ν.Δ. και θεωρούσαν ότι θα κρατούσαν μια ουδέτερη στάση στο δεύτερο γύρο, όπως είχαν κάνει και το 2014.

Από το 2014 έως το 2019 είχε κυλίσει πολύς χρόνος και οι πολιτικές εξελίξεις ήταν διαφορετικές και πολύ πιο διαφορετικές είναι σήμερα. Ο κ. Μπαντής, που ποτέ δεν έκρυψε ότι ανήκει και είναι μέλος και στέλεχος της Ν.Δ., παρά τα όσα επικοινωνιακά έλεγε περί ανεξάρτητου συνδυασμού, σήμερα παίρνει κεφάλι στην κομματική πυραμίδα της οργάνωσης της Ν.Δ. Η επιλογή να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί πρόεδρος στην ΔΕΕΠ Νότιου Τομέα ασφαλώς δεν είναι τυχαία και θα επιδράσει στα επόμενα βήματα και στις πολιτικές επιλογές του. Είτε θα ακολουθήσει την κομματική και κεντρική πολιτική ενασχόληση, είτε θα είναι ο επικεφαλής που θα φωτογραφίσει η Ν.Δ. για υποψήφιο δήμαρχο στο Βύρωνα.

Σίγουρα φαίνεται να ισχυροποιείται έναντι του κ. Γώγου, που οι πολιτικές αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του είναι εμφανείς. Όχι μόνο η ανεξαρτητοποίηση των κ. κ. Δεμπόνου, Μουντοκαλάκη, που έχουν δημιουργήσει τον "ΕΞΥΝΟ ΒΥΡΩΝΑ" και επιμένουν στην προσπάθεια τους με περιοδείες σε γειτονιές, αλλά και από διαρροές οπαδών και φίλων της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" προς τον κ. Μπαντή.

Στο χώρο της "γαλάζιας" δεξιάς πτέρυγας και στο κόσμο που την ακολουθεί έντονες είναι οι συζητήσεις για την ενότητα της παράταξης στα δημοτικά δρώμενα.

Δεν λείπουν και αυτοί που αποδίδουν ευθύνες στους κ.κ. Γώγο και Μπαντή για τις δυο ήττες στις δημοτικές εκλογές. Φαίνεται ότι αναζητείται εκείνη η φόρμουλα που θα καταστήσει δυνατή την ενιαία κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και για την εκλογή του προεδρείου στην Δημοτική Τοπική οργάνωση της Ν.Δ. αυτή την φορά όλοι μαζί θα στηρίξουν τον ένα και μοναδικό υποψήφιο κ. Βασιλείου Κωνσταντίνο, καθώς δεν θα υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια, όπως έγινε το 2019. Ο κ. Βασιλείου είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο Βύρωνα για την συμμετοχή του στη Ν.Δ., από τα νεανικά του χρόνια στην ΟΝΝΕΔ. Τα μέλη της Ν.Δ. - εκλέκτορες, τόσο για τοπική οργάνωση, όσο και για αντιπροσώπους (7) στην νομαρχιακή επιτροπή θα έχουν ένα ψηφοδέλτιο να επιλέξουν.

Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν προσπάθειες για κοινή κάθοδο της γαλάζιας παράταξης, παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι τριχοτομημένη (κ.κ. Γώγος - Μπαντής και οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που συγκροτούν τον "ΕΞΥΝΟ Βύρωνα". Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής, ποια πρόσωπα θα αποσυρθούν και ποιοι θα παίξουν ρόλο στην ανασύνθεση του γαλάζιου συντηρητικού δεξιού στρατοπέδου.

Η επιλογή του κ. Μίλτου Μπαντή να αναλάβει την προεδρία της ΔΕΕΠ Νότιου Τομέα άνοιξε το δρόμο για εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα της "γαλάζιας" παράταξης στο Βύρωνα.

Η επιλογή για να αναδειχτεί σε πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νότιου Τομέα της Ν.Δ. ο κ. Μπαντής δεν είναι τυχαία και απερίσκεπτη. Είναι κατά την γνώμη μας η απαρχή για εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα στη "γαλάζια" δεξιά παράταξη. Για όσους γνωρίζουν την εσωκομματική λειτουργία της Ν.Δ. αντιλαμβάνονται γιατί ισχυριζόμαστε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Και δεν αποκλείεται τα σημερινά "αουτσάιντερ" να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην αναδιάταξη του νεοδημοκρατικού πολιτικού σκηνικού στο Βύρωνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι αντιλαμβάνονται ότι επικεφαλής που ζει σε… άλλη χώρα και επικοινωνεί με το λαό του Βύρωνα μέσω τηλεδιασκέψεων δύσκολα θα παίξει πλέον το πρώτο ρόλο.

Υ.Γ.
Το γεγονός να κατεβεί και δεύτερο ψηφοδέλτιο -πολύ περιθωριακό και αδύνατο- δεν αποκλείεται αλλά θα είναι μία προσπάθεια που θα εδράζεται σε προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς.

Είναι όμως αδύνατο να υπάρξει τρίτο ψηφοδέλτιο, όπως ισχυρίζονται σήμερα ορισμένοι,, βλέποντας πολύ επιδερμικά τα πολιτικά δημοτικά δρώμενα.
………………..

Η προσπάθεια ανασύνταξης και ενοποίησης της γαλάζιας δεξιάς παράταξης μπορεί να προχωρήσει, ωστόσο η μαζικοποίηση της και η διείσδυση της στην κοινωνία του Βύρωνα προσκρούει στη λαϊκή δυσαρέσκεια, που γεννά σε ευρύτερα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα η αντιλαϊκή, αντεργατική, αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ. και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το επόμενο διάστημα θα γιγαντώνεται αυτή η δυσαρέσκεια και αυτό θα έχει την επίδραση του και στις πολιτικές εξελίξεις στην τοπική μας κοινωνία.

Τίποτα το θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός του Βύρωνα από την "γαλάζια" παράταξη, που είναι οπαδός της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων, της αποθέωσης των νόμων και κανόνων της αγοράς. Από την παράταξη που ακόμη επιδιώκει την επαναφορά των ταξικών φραγμών στη μόρφωση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, της αύξησης των μαθητών στην τάξη μέσα από τις συγχωνεύσεις που προωθεί το υπουργείο παιδείας, της καταστολής μέσω της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, του περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία με την εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη - Ν.Δ., την αποτυχημένη πολιτική διαχείριση της πανδημίας -με πάνω από 15000 νεκρούς και πολλά άλλα.

Ο λαός και η νεολαία του Βύρωνα θα πρέπει να ασχοληθούν και να απαιτήσουν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα -μικρά και μεγάλα. Να γίνουν ενεργοί διεκδικώντας μία καλύτερη καθημερινή ζωή, σε μία ανθρώπινη πόλη, με εργασία, κοινωνική πολιτική, ελεύθερους χώρους και δικαιώματα. Αυτός ο στόχος έρχεται σε ρήξη και σε σύγκρουση με το δημοτικό και πολιτικό κατεστημένο, που χρόνια εναλλάσσεται στην τοπική δημοτική εξουσία. Και η "γαλάζια" δεξιά παράταξη αποτελεί και αυτή βασικό πυλώνα το δημοτικού πολιτικού κατεστημένου στην πόλη μας.



Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.