Λόφος Κοπανά: Πρόταση διαπράγματευσης προς τους δήμους από τους ιδιώτες διεκδικητές

 Αποκαλυπτική είδηση
  
Πλήρη αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης και την οικοπεδοποίηση του Λόφου Κοπανά, επιδιώκουν οι ιδιώτες- διεκδικητές.
 
Εξώδικη δήλωση με πρόταση διαπραγμάτευσης έχουν αποστείλει στους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού οι ιδιώτες διεκδικητές του λόφου Κοπανά

Η δημοτική αρχή Βύρωνα προχωρά τις νομικές διαδικασίες ανεξάρτητα από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού χωρίς να ενημερώσει κανέναν
Καμία εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα του Λόφου Κοπανά

Για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή Κατωπόδη αφήνει στο σκοτάδι τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την δασική έκταση του λόφου Κοπανά και τις δημοτικές εγκαταστάσεις στο νταμάρι της Εργάνης.











Αντιληφθήκαμε πως σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δάφνης-Υμηττού στις 29/9/21 υπήρξε ενημέρωση πως:
  • Από τις 24/9/21 είναι ενήμερες οι δημοτικές αρχές Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για πρόταση παραίτησης από τη διεκδίκηση της έκτασης στο λόφο Κοπανά από τους ιδιώτες διεκδικητές εφ' όσον τους παραχωρήσουν 20 στρέμματα από αυτή την έκταση (σ.σ. περίπου το 19% της έκτασης) ως οικοδομήσιμα άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως.
  • Η πρόταση αυτή έχει κοινοποιηθεί από τις 23/9/21 με εξώδικη επιστολή των εναγόντων. Σε αυτήν οι ενάγοντες ενημερώνουν επίσης πως θα κινηθούν άμεσα για τον προσδιορισμό της αίτησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο.
  • Ενημερώνει επίσης ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού πως ο δήμος Βύρωνα πλέον κινείται αυτόνομα για τη δικαστική διαδικασία και ζητά προσδιορισμό της προσφυγής  στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τον 5/2022, ενώ η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού έχει άλλη γνώμη.
Κατόπιν των παραπάνω σειρά αμείλικτων ερωτημάτων προκύπτουν για τη δημοτική αρχή Κατωπόδη:
  • Γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν ενημέρωσε κανέναν για τις εξελίξεις αυτές; Για ποιο λόγο για άλλη μία φορά αφήνει το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους του δήμου σε απόλυτη άγνοια για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
  • Γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα είχε ανακοινώσει από το τελευταίο καλοκαίρι πως θα προχωρήσει σε σειρά κινήσεων με στόχο τη δημοσιοποίηση του θέματος (συναυλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) έχει επιλέξει -για άλλη μία φορά επίσης- να μην κάνει τίποτα και να μην κινητοποιήσει τους κατοίκους;
  • Γιατί ενώ είχε επίσης ανακοινώσει το τελευταίο καλοκαίρι ο δήμαρχος πως θα κινηθεί σε κοινή γραμμή με το δήμο Δάφνης-Υμηττού και με το ελληνικό δημόσιο, επιλέγει τώρα να διαχωρίσει τη θέση του στη νομική διαδικασία και να κινηθεί αυτόνομα, τη στιγμή που όλο το νομικό κλίμα είναι ιδιαίτερα δυσμενές;
  • Που αποσκοπεί η δημοτική αρχή με την παραπάνω τακτική;
Οι κινήσεις της δημοτικής αρχής μόνο ερωτηματικά προκαλούν και κρίνουμε πως δεν συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

Για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της πόλης μένουν εκτεθειμένοι από τους ιθύνοντες του δήμου και καλούνται να υπερασπιστούν τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής τους στην πόλη απέναντι στη σιωπή και στους τυχοδιωκτισμούς της δημοτικής αρχής.

Η πιθανή απώλεια της δημόσιας έκτασης του λόφου Κοπανά και η πολύπλευρη ζημία που θα προκύψει για το δήμο και τους δημότες -αν τελικά φθάσουμε εκεί- θα είναι η σφραγίδα και η ιστορική μνήμη που θα συνοδεύσει την δημοτική αρχή Κατωπόδη και όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Θεωρούμε πως η πλήρη διαφάνεια και η κινητοποίηση των κατοίκων για να παραμείνει ο λόφος Κοπανά δημόσια δασική έκταση και οι εγκαταστάσεις στο νταμάρι της Εργάνης δημόσιες και ελεύθερα προσβάσιμες είναι μονόδρομος.

Εδώ μπορείτε να δείτε την εξώδικη επιστολή-πρόταση των ιδιωτών διεκδικητών προς τους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού:

Εδώ μπορείτε να δείτε την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού.
Κοιτάξτε τις χρονικές στιγμές:
  • 00.54.40-00.56.19
  • 01.04.27-01.05.13
  • 02.26.30-02.27.21
  • 02.38.22-02.39.02
Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.