Δημοτική συγκοινωνία: Στο ΒΥΡΩΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, στον ΠΕΙΡΑΙΑ τοποθετούνται συσκευές για την προστασία από τον covid-19

Την ώρα που στο Δήμο Βύρωνα τα περισσότερα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας είναι παραιτημένα και παροπλισμένα με αποτέλεσμα να σαπίζουν και να απαξιώνεται η περιουσία του Δήμου πάνω από οκτώ χρόνια, αφού λειτουργούν μόνο τρία λεωφορεία και σε μία από τις δύο γραμμές,


                                                                         Βύρωνας

στο Δήμο Πειραιά τοποθετούν νέες συσκευές καθαρισμού του αέρα στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την προστασία από τον covid-19.

Μπορεί ο σημερινός δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης και η παράταξη του Στάση Βύρωνα προεκλογικά να υποσχόντουσαν αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, σύνδεση με το ΜΕΤΡΟ και την Πανεπιστημιούπολη, τα επτά χρόνια που διοικούν το δήμο, φαίνεται όμως ότι απέτυχαν και σε αυτό το τομέα. 

Αντί να καταφέρουν να βάλουν σε λειτουργία περισσότερα λεωφορεία το 2018 μείωσαν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια της μιας πλέον γραμμής, της δημοτικής συγκοινωνίας. Διαβάστε ΕΔΩ: Δήμος Βύρωνα: Μειώνονται τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας. Μια ακόμη πράξη της δημοτικής αρχής που υποβαθμίζει την ζωή των πολιτών
http://politestouvirona.blogspot.com/2018/10/blog-post_26.html Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018.

Αρκετές φορές έχει τεθεί το ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας στο δημοτικό συμβούλιο από την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση(ΡΕΚ) χωρίς αποτέλεσμα. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα λέει ο λαός μας! 

Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο 20-9-2021, σε ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ του κ. Σωτηρόπουλου,  ο αντιδήμαρχος κ. Αγγέλης  δειλά, δειλά,  μίλησε για κόστος που καθιστά ασύμφορη τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, με τους περιορισμένους πόρους του Δήμου Βύρωνα. Δεσμεύτηκε στην επόμενη συνεδρίαση να γίνει συζήτηση για την δημοτική συγκοινωνία. Ακούστε ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/watch?v=EUBKAPI4Hdw&t=9011s  (2:22,16 έως 2:29,55)

Φαίνεται πως η νεοφιλελεύθερη λογική ότι όλα μετριούνται με τους όρους της επιχειρηματικότητας και αγοράς,  τη σχέση κόστος –όφελος, έχει επηρεάσει και την δημοτική αρχή Βύρωνα, παρότι τα στελέχη της ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται μιλά για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και την κοινωνική πολιτική.    

Την ίδια στιγμή μια διαφορετική διαχείριση ασκεί ο Δήμος Πειραιά για την δημοτική συγκοινωνία στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Τοποθέτησε  συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Το σύστημα  έχει όλες τις προδιαγραφές για να προστατέψει τον covid-19 και γενικά από μικρόβια τους εργαζομένους του Δήμου Πειραιά που τους επιβάτες που μετακινούνται με τη δημοτική συγκοινωνία, αλλά και τους εργαζόμενους οδηγούς των δημοτικών λεωφορείων, δηλώνουν οι αρμόδιοι του Δήμου Πειραιά.


                                                            Πειραιάς 

Στόχος σύμφωνα με το Δήμαρχο Πειραιά είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν με τη δημοτική συγκοινωνία, να βρίσκονται σε ένα όσο το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από ιούς.

Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται με τη χρήση του φωτός και της νανοτεχνολογίας, με βάση την καινοτόμο τεχνολογία WIVACTIVΕ. Πρόκειται για αξιόπιστη, αποτελεσματική και διεθνώς πιστοποιημένη συσκευή. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης, καθώς δεν χρησιμοποιούν φίλτρα άνθρακα ή λάμπες UV, που εκτός από τοξικά απόβλητα μετά τη χρήση τους, επιφέρουν και μεγάλο κόστος αντικατάστασης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ανανεώσει όλο τον στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας με τα νέα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν σύγχρονες  προδιαγραφές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μάλιστα τον επόμενο μήνα «βγαίνει» ο διαγωνισμός για την προμήθεια  τεσσάρων επιπλέον σύγχρονων ηλεκτρικών  λεωφορείων με   πόρους μέσω της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.).
Πηγή: https://www.airetos.gr 20-10-2021

                                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.