Πραγματοποιήθηκε η πορεία στις γειτονιές μας για τους ελευθέρους χώρους.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας με συλλογικότητες κατοίκων για την υπεράσπιση των δημοσίων χώρων.




Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τους ελευθέρους δημοσίους χώρους, δωρεάν προσβάσιμους  για όλο τον λαό, δηλώνουν οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν  στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις γειτονιές μας.

 Την πορεία  οργάνωσαν συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις από την Ηλιούπολη, Υμηττό-Δάφνη, Βύρωνα,  Παγκράτι.


Η πορεία ξεκίνησε στις 12.40 από την Αγ. Φωτεινή Υμηττού, πέρασε από τις γειτονιές του Υμηττού, του Βύρωνα και κατέληξε στις 2 το μεσημέρι στο άλσος Παγκρατίου.

    

Το Άλσος δεν έχει ιδιοκτήτη

Ούτε τον ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για μεσίτη

Φώναζαν οι διαδηλωτές κατευθυνόμενοι στο Άλσος Παγκρατίου. 

Διακριτική ήταν η “  συνοδεία ” της πορείας από την αστυνομία. 

 "Διαδηλώνουμε στις γειτονίες και υπερασπιζόμαστε τους ανοικτούς χώρους της πόλης μας, το πράσινο, το λόφο Κοπανά, τον Υμηττό. Διεκδικούμε ελεύθερη πρόσβαση για όλες και όλους", αναφέρεται στην ανακοίνωση που μοίρασαν στους πολίτες.   

Τα οικονομικά συμφέροντα έχουν ξεσαλώσει και απαιτούν να κερδοσκοπούν σε κάθε δημόσιο χώρο, να οικοδομήσουν κάθε αδόμητη επιφάνεια.

Από κοντά και οι δημόσιοι φορείς που εμπορευματοποιούν τους δημόσιους χώρους, σχεδιάζουν ελεγχόμενη είσοδο και εισιτήρια, τραπεζοκαθίσματα παντού, τσιμεντοποίηση.

Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ποιο μαζικά και δυναμικά για να γίνει η ΠΥΡΚΑΛ πάρκο και όχι υπουργούπολη που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., να υπερασπίζονται το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του λόφου Κοπανά, να απαιτούν την απομάκρυνση του ΚΥΤ στην Ηλιούπολη και να υπερασπίζονται το οικοσύστημα του Υμηττού- τρελού.  

                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.