Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα) Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια και συνεχίζουμε τις δράσεις

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ με κέφι και μεράκι

   

Δημιουργία τμημάτων μελέτης Μαθηματικών

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα ανακοινώνει τη δημιουργία ομάδας μελέτης Μαθηματικών για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, από έμπειρη καθηγήτρια μαθηματικών, με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά.

Η δράση αυτή δεν έχει φροντιστηριακό ύφος αλλά βοηθητικό σκοπό και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη συμμετοχή. Χώρος μελέτης, η Λαμπηδόνα.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από τις 4/12 μέχρι τις 31/12. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν e-mail στο: koinonikokentrovirona@gmail.com με συμπληρωμένα τα παρακάτω στοιχεία: 

· ονοματεπώνυμο παιδιού 

· ηλικία 

· τάξη στο σχολείο 

· ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο γονέα

 

…………………….

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι:

 Συνάντηση για τη δημιουργία Πεζοπορικής Ομάδας

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι στη Λαμπηδόνα, σε μια πρώτη συνάντηση για τη συγκρότηση πεζοπορικής ομάδας με κύριους στόχους:

1) τη ψυχαγωγία, την άθληση και τη φυσιολατρική ανάγκη αυτών που θα συμμετέχουν καθώς και τη δημιουργία συλλογικής περιβαλλοντικής συνείδησης.

2) τη γνωριμία και την προστασία του γειτονικού μας Υμηττού αλλά και των υπολοίπων βουνών της Αττικής και του τόπου μας.

3) την ενίσχυση των κινημάτων που αγωνίζονται για την προστασία των βουνών και του περιβάλλοντος που τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα τη σωτηρία του πλανήτη έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

…………...

  Live Tarantesys με μουσικές από την Κάτω Ιταλία

Σάββατο 11/12/2021 στις 9 μ.μ

Tarantesys Live. Ετοιμαστείτε να χορέψετε!

Οι Τarantesys θα μας ταξιδέψουν στα ακούσματα και τις μουσικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας.

Λίγα λόγια για τους Τarantesys: Αυτοί οι μουσικοί έρχονται από την κάτω Ιταλία και από την Ελλάδα του Σαλέντο (Grecìa Salentina) της Απουλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμα σήμερα ομιλείται μία αρχαία διάλεκτος ελληνικής προέλευσης, το Γκρίκο (Grico). Προτείνουν παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και δικές τους συνθέσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για να δώσουν ζωή σε μία γλώσσα η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον μια γλώσσα για επικοινωνία. Ταραντέλλες συναντάμε πολλές όπως ταραντέλλα από το Γκαργκάνο (Tarantella del Gargano), από την Καλαβρία (Tarantella Calabrese), την Νάπολη (Tammurriata , την Σικελία (Tarantella Siciliana), το Salento (Tarantella Pizzica). Η κάθε μία έχει τον ιδιαίτερο ρυθμό και χορό της.

Οι μουσικοί 

Ο Mattia Manco γεννήθηκε στη Γαλατίνα (Λέτσε) το 1983. Από νεαρή ηλικία εκδήλωσε ένα έμφυτο πάθος για τη μουσική , τόσο έντονο, που έπεισε τον πατέρα του στην τρυφερή ηλικία των επτά, να ξεκινήσει μαθήματα πιάνου. Στα δεκαεπτά του, μαζί με έναν φίλο, ιδρύει το συγκρότημα Athanaton και κυκλοφορούν το πρώτο τους CD με παραδοσιακή μουσική του Salento (Potària, 2000). Η ενασχόληση του με το πιάνο, του επιτρέπει να εξοικειωθεί εύκολα με άλλα μουσικά όργανα, όπως η κλασσική κιθάρα, το φλάουτο αλλά κυρίως με το ακορντεόν. Είναι η δεξιοτεχνία του αυτή, ως ακορντενίστας, που προσελκύει το ενδιαφέρον διαφόρων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής της Νότιας Ιταλίας (Coribanti, Uccio Aloisi Gruppu, Malarazza) και του ανοίγει την πόρτα μιας πολυετούς συνεργασίας μαζί τους.

 

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου: ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ - Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Σαμπάνη - Πολιτιστικά δρώμενα αλληλεγγύης (αφήγηση παραμυθιών + Live)

«Κι ο θάνατος θα χάσει το βασίλειο του

Αυτοί που θαλασσοδέρνονται
Δεν θα πεθάνουν έρημοι και χτυπημένοι από τον άνεμο
Κι όσοι δεμένοι είναι στον τροχό
Κι όσοι κομμάτια γίνονται, όσοι σπαράζουν, δεν θα συντριβούν
Κι αν η πίστη τσακίζεται στα χέρια τους
Κι αν ο μονόκερως του Κακού τους καταδιώκει
Κι αν φθάνουν στα έσχατα, της αντοχής τους όρια
Δε λυγίζουν
Κι ο θάνατος θα χάσει το βασίλειο του»
Ντίλαν Τόμας

Τρίτη χρονιά πανδημίας. Κράτος- παρακράτος-κυβέρνηση και μιντιακά παπαγαλάκια μας έχουν πετάξει όλες και όλους στα βράχια. Η άνωθεν επιβεβλημένη θανατοπολιτική βγήκε από τα βιβλία της κοινωνικής θεωρίας και έγινε βίωμα απαράγραπτο ενός ολόκληρου λαού. Η αστική βία ασκείται πάνω στα σώματά μας με χίλιους δυο τρόπους. Με την έλλειψη οξυγόνου και κλινών ΜΕΘ, με απλήρωτες εφημερίες και εξοντωτικά ωράρια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν συζητάμε για τη δημόσια υγεία.

 Με τον καθημερινό κίνδυνο να νοσήσουμε από covid και με τη συνολικότερη παρεμπόδιση της κινητικότητας μας όταν εξαναγκαζόμαστε να στοιβαχτούμε σε κατάμεστα λεωφορεία για να πάμε στη δουλειά μας. Σε μια δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο- συχνά χωρίς ένσημα- με τον φόβο της απόλυσης πανταχού παρών και το δικαίωμα στην απεργία λαβωμένο. Σε μια δουλειά που προ πολλού δεν εξασφαλίζει ούτε καν το ψωμί των παιδιών μας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ: http://politistikokentrovirona.blogspot.com


Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.