4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα: Πού ακριβώς βρίσκεται η πορεία του; Τί ακριβώς σχολείο θα ανεγερθεί και πότε;

Αποκαλυπτική η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής

Κλειστό παραμένει το σχολείο Χαραλαμπόπουλου. Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου σχολείου. 

Πολλά ερωτήματα δημιουργήθηκαν σχετικά με την πορεία για το 4ο δημοτικό σχολείο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τέταρτη 20 Δεκεμβρίου με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη μεταστέγαση του 4ου νηπιαγωγείου. 

Κατά αρχάς η δημοτική αρχή επιχείρησε να περάσει από το Δ.Σ το θέμα της μεταστέγασης του 4ου νηπιαγωγείου ούτως ώστε να προχωρήσει... η διαδικασία του 4ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα, που ταλανίζει ήδη 4 χρόνια μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και θα ταλαιπωρεί άλλα τόσα, ίσως και περισσότερα, μέχρι την ανέγερση και λειτουργία του. Το θέμα ήρθε την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, με ένα απλουστευτικό τρόπο αλλά τελικά δεν ήταν τόσο απλό, άλλα πολύ ουσιαστικό όπως αποδείχθηκε.

Η δημοτική αρχή δια των κ.κ. Καράγιαννη και Βαλιανάτου, αντιδήμαρχο  και διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας αντίστοιχα,  προσπάθησε να πείσει λέγοντας ότι είναι ένα διαδικαστικό θέμα η απόφαση μεταστέγασης του νηπιαγωγείου "για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου, ενός σύγχρονου διδασκαλείου", κατά τα λεγόμενα του κ. δημάρχου.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από όλες τις πτέρυγες και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν αποκαλυπτικές για το πώς διαχειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα η δημοτική αρχή και ανέδειξαν ζητήματα ουσιαστικά για το τί σχολείο τελικά θα γίνει και πότε θα ανεγερθεί.

Η ΚΤΥΠ (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές) και το υπουργείο παιδείας για να εγκρίνουν ως κατάλληλο ένα 9θεσιο σχολείο χρειάζεται να υπάρχουν 3.200 τ.μ. οικόπεδο. Ωστόσο, το κριτήριο αυτό δεν υφίσταται στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς δεν επαρκούν τα τ.μ. Ο δήμος ζήτησε να εγκριθεί καθ’ υπέρβαση των κανόνων γιατί δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι ελεύθεροι χώροι στην πόλη και το σχολείο είναι αναγκαίο. Ο χώρος έχει εμβαδόν 1.500 τ.μ. περίπου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. δημάρχου. Πόση θα είναι αυτή η «καθ’ υπέρβαση» τελικά απόκλιση; και πως θα φτιαχτεί ένα σύγχρονο διδασκαλείο 9θεσιο, ενώ δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα μέτρα;

Προτείνουν να γίνει σε τέσσερα επίπεδα, ισόγειο και τρεις ορόφους, να απομακρυνθεί το νηπιαγωγείο, όχι απλά να μεταστεγαστεί, παρ’ όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούνται δεν βγαίνουν για ένα σύγχρονο σχολείο, που να καλύπτει τις προδιαγραφές του υπουργείου. 

Πότε θα απομακρυνθεί το 4ο νηπιαγωγείο, που θα στεγαστούν δύο τμήματα με 50 νήπια; «το ψάχνουν όμως», -όπως λένε- «κάτι έχουν στο μυαλό τους, αλλά δεν είναι σίγουρο»….(!)

Θα φτάσουμε να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες και το νηπιαγωγείο θα στεγάζεται ακόμη στο χώρο που είναι σήμερα;

Ο δήμαρχος, βλέποντας ότι για ένα "τόσο απλό θέμα" όπως αρχικά επιχείρησαν να παρουσιάσουν, πως καμία παράταξη δεν του δίνει λευκή επιταγή με την ψήφο της, ότι δεν συγκεντρώνει τις ψήφους για να υπερψηφιστεί,  αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα και να δει με ποιον άλλο τρόπο θα καταφέρει να πάρει την έγκριση καταλληλόλητας  και να προχωρήσει ώστε να καταθέσει το αίτημα για τη σχετική χρηματοδότηση.

Τόσο απλά και τόσο καλά έχουν οι εξελίξεις σχετικά με το 4ο δημοτικό σχολείο.

Για να δούμε στο τέλος θα φτιαχτεί σύγχρονο, όπως λένε, διδασκαλείο ή ένα κλουβί με ψηλά κάγκελα και μικρές αίθουσες και χώρους, που θα εγκλωβίζει την κίνηση των παιδιών αντί να την ελευθερώνει;

Ίδωμεν...

Ακούστε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20-12-2021) για το 4ο  Δημοτικό Σχολείο (Χαραλαμπόπουλου) ΕΔΩ: (από την ώρα 1:00:49 μπορείτε να ακούσετε τις ερωτήσεις - απαντήσεις και τις τοποθετήσεις του κ. δημάρχου και από την 1:23:21 ακολουθούν οι τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων).

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.