ΟΤΑ: Τρίμηνη παράταση για τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν λόγω κορονοϊού

Ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε στη βουλή σχετική τροπολογία, επισημαίνοντας ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι συμβάσεις.

Τροπολογία για την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων συμβασιούχων covid ανακοίνωσε o υπουργός εσωτερικων Μάκης Βορίδης κατά την ομιλία του στην βουλή για τον προϋπολογισμό.  Απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα φέρει τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 21/12/2021.

Να επισημάνουμε ότι τα κενά σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ όλης της χώρας, είναι τεράστια. Δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρά μόνο αποχωρήσεις λόγο συνταξιοδότησης.

 Η επιλογή κυβέρνησης- Δημάρχων να προσλαμβάνουν συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αναπαράγουν το ρουσφέτι και την ομηρία των συμβασιούχων.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.