Δ.ΒΥΡΩΝΑ:ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ στο σωματείο η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση

Πρώτη δύναμη ανέδειξαν για  πολλοστή φορά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα στις εκλογές για το  Δ. Συμβούλιο του σωματείου.

Για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ πρώτη δύναμη αναδέχθηκε η ΔΑΣ-ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) και αυξησε και την δυναμη του κατά μια εδρα στο Δ.Σ.  Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΠΕ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) βγήκε αποδυναμωμένη από τις κάλπες.

Η αποχή είναι ενισχυμένη  σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και επεδρασε στο αποτέλεσμα, για το Δ.Σ του σωματείου  και την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι εκλογές έγιναν στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου στο Δημαρχείο τηρώντας οι εργαζόμενοι όλα τα υγειονομικά μέτρα, με υποδειγματικό τρόπο, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες στην πόλη  που βλέπουμε συνωστισμούς και υποτίμηση των υγειονομικών κανόνων.

Η  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  είναι μια συνδικαλιστική συλλογικότητα που κινείται σε εργατική ταξική κατεύθυνση και καταφέρνει με την δράση της να έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα τα τελευταία 21 χρόνια, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δυνάμεις της, χωρίς να αποτελεί ιμάντα μεταβίβασης καμίας κομματικής γραμμής αναφέρουν τα στελέχη της, ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και την οριακή πτώση που είχαν στις εκλογές. Και επισημαίνουν ότι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε φορά δεν μένουν σταθερά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και παρά τις αδυναμίες μας, την συνταξιοδότηση στελεχών της συλλογικότητας μας, παραμένουμε πρώτη δύναμη. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μας ψήφισαν και συνεχίζουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών μας δικαιωμάτων με ταξική ενότητα και ανεξάρτητη συνδικαλιστική εργατική δράση, κόντρα σε λογικές κυβερνητικού, δημαρχιακού και κομματικού συνδικαλισμού.

Τα αποτελέσματα των εκλογών:


.............

Η συμμετοχή στις εκλογές των εργαζομένων στο Δήμο είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, περιορίστηκε στο 76% για το  Δ.Σ και στο 73% για την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Που δείχνει καταρχήν μια κόπωση ενός σώματος που παραμένει αμετάβλητο ως προς τα πρόσωπα τα τελευταία χρόνια και μειούμενο, αφού δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σχετίζεται όμως  και με την γενικότερη υποχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την αίγλη του στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σε αυτούς με τις ελαστικές και ευάλωτες εργασιακές σχέσεις που προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση του COVID και τις διαδικασίες προσλήψεις τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό που συνεχίζει να συγκεντρώνει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που αναδείχνεται για μια φορά ακόμη σε πρώτη δύναμη από το 1999, με ποσοστό 48% για το Δ.Σ. του σωματείου( έχασε την αυτοδυναμία για 0,17%, 6 ψήφους)  

 Η ΔΑΣ-ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ)διατήρησε την παραδοσιακή πρωτιά (48%) στις εκλογές για την ΠΟΕ –ΟΤΑ, είναι μια δύναμη με γενικότερη  πολιτική, κομματική , συνδικαλιστική αναφορά  και παρά την πολύπλευρη στήριξη που είχε, κατάφερε να έχει μια οριακή άνοδο στο Δ.Σ.(39%) να πάρει οριακά μια έδρα παραπάνω, χωρίς όμως να αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη, κάτι που επιδιώκει για πολλά χρόνια.

 Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΣΠΕ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) είχε πτώση σε  και στις δυο κάλπες (για το σωματείο 12% και την ΠΟΕ-ΟΤΑ 10%).  

Ενδιαφέρον θα έχει πως θα συγκροτηθεί το νέο προεδρείο του σωματείου, με δεδομένο ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει τη θέση για προγραμματικό προεδρείο στην βάση ενός προγράμματος και ανεξάρτητης δράσης , ενώ η ΔΑΣ-ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ) και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι με το αναλογικό προεδρείο και αυτό οδήγησε  και στο παρελθόν να συνεργαστούν οι δύο παρατάξεις, ενώ είναι πολλά αυτά που τις χωρίζουν.

Ρωγμή στην ενημέρωση 


                                                                   
                                                                                                                  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.