ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να χορηγούνται στους πολίτες ΔΩΡΕΑΝ τεστ και μάσκες

Όχι στην κυβερνητική αναλγησία

Ατέλειωτες ουρές ώρες σχηματίζουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα έξω από διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία, για να κάνουν ένα τεστ. Ουρές ταλαιπωρίας σχηματίζονται και στις κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και τα δημόσια κέντρα υγείας που πραγματοποιούν δωρεάν rapid test COVID19.

Και ενώ η μετάλλαξη του ΟΜΙΚΡΟΝ καλπάζει και αναμένεται να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, σε λίγο κάθε οικογένεια θα έχει στο περιβάλλον της κάποιο  κρούσμα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, πολυμελείς οικογένειες, ευπαθείς ομάδες επιβαρύνονται οικονομικά για να κάνουν επαναλαμβανόμενα τεστ, γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός της χώρας επιμένει εγωιστικά και ταξικά στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του και συνεχίζει την κυβερνητική αναλγησία και μέχρι  σήμερα αρνείται την χορήγηση δωρεάν τεστ και μασκών στους πολίτες. 

Την ίδια στιγμή σωματεία και εργαζόμενοι  καταγγέλλουν  την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης στους χώρους δουλειάς και συγκάλυψη κρουσμάτων από εργοδότες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, συνδικάτα, συλλογικότητες απαιτούν να χορηγούνται δωρεάν τεστ στους πολίτες. Το ΚΙΝΑΛ θυμήθηκε να ζητήσει διατίμηση στην τιμή των τεστ, έτσι ώστε ο κόσμος να πληρώνει, αλλά λιγότερα χρήματα.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα και ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. θα υποχρεωθούν κάτω από την πίεση των ψηφοφόρων τους να διαφοροποιούνται και να ζητούν δωρεάν τεστ.  

Ηχηρή διαφοροποίηση του βουλευτή της Ν.Δ. Παπαδημητρίου:

Ζήτησε δωρεάν pcr test

Ακόμα και ο πιο σκληρός υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού αλλά και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, διαχώρισε τη θέση του από την επιλογή της κυβέρνησης να κάνει τα «στραβά» μάτια στις πολύ υψηλές τιμές των pcr τεστ, αλλά και την επιλογή της να «βάλει πλάτη» στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που θησαυρίζουν εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, τοποθετούμενος στην πρωινή εκπομπή του ANT1, δήλωσε πως είναι υπέρ της συνταγογράφησης των pcr και rapid test.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και είναι προφανές ότι μεταλλάσσεται, θέλω να ελπίζω ότι τούτη η φάση θα είναι λίγο πιο απλή αλλά ταυτοχρόνως είναι και εξαιρετικά περίπλοκη διότι είναι αλήθεια ότι μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν εντελώς τα χαρακτηριστικά».

Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε ότι η «συνταγογράφηση είναι απαραίτητη για να μην γίνεται το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί, άρα να είναι δωρεάν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

………..

Ως ενημερωτική ιστοσελίδα ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους πολίτες που απαιτούν το αυτονόητο. 

Να γίνονται πολλά και συχνά τεστ και να χορηγούνται δωρεάν τεστ και μάσκες. Να δημιουργούνται καθημερινά περισσότερα σημεία σε δημόσιες δομές υγείας -Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, κινητές μονάδες ΕΟΔΔΥ-, έτσι ώστε να μην συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται οι πολίτες. 

Οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας θα πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να κάνουν δωρεάν συχνά τεστ στους εργαζόμενους τους και να δώσουν μάσκες. 

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ο δήμος Βύρωνα οφείλει να προχωρήσει στην υγειονομική  προστασία των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. 

Το υπουργείο παιδείας οφείλει να χορηγήσει δωρεάν τεστ και μάσκες σε όλη την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.