ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα, για μια ακόμα φορά ευαισθητοποιείται και απευθύνει πρόσκληση σε Δημοτικές παρατάξεις, φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες του Δήμου Βύρωνα, για να αναπτύξουν κοινή δράση για την υγεία. 

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Προς: Δημοτικές παρατάξεις, φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες του Δήμου Βύρωνα

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, τα πανδημικά κύματα όχι μόνο δεν έχουν περιοριστεί αλλά πλέον βρισκόμαστε στην χώρα μας στην κορύφωση του 4ου κύματος. Όλο αυτό το διάστημα παρά τις κραυγές των υγειονομικών για την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και του Ε.Σ.Υ η κυβέρνηση ελάχιστα έχει κάνει.

Χιλιάδες νέα κρούσματα ανακοινώνονται κάθε μέρα, ενώ ήδη βλέπουμε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται με γοργό ρυθμό. Ο αριθμός των θανάτων μας γεμίζει οργή, κάθε μέρα χάνεται ένα χωρίο.

Η αιτία είναι η εξουθένωση των υγειονομικών και του ΕΣΥ και η σκόπιμη άρνηση της ενίσχυσης του. Ενισχύουν την ιδιωτική υγεία με πακτωλό χρημάτων ενώ μιλάνε και για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Τελευταίο κατόρθωμα είναι να κλείσουν ουσιαστικά το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης.

 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει ανοίξει εδώ και καιρό η συζήτηση για τα τεστ, τα οποία αποτελούν μια από τις αναγκαίες συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η τιμή όμως των τεστ και η μεταφορά τους κόστους τους στην πλάτη του πολίτη δυσχεραίνουν ακόμα και την βασική αυτή μέθοδο ιχνηλάτησης και περιορισμού της διασποράς.

Είναι αδύνατον την ώρα που ο βασικός μισθός φτάνει οριακά για την κάλυψη των ενοικίων να αναγκάζονται οι συμπολίτες μας να δίνουν 50 και 60 ευρώ για να κάνουν ένα μοριακό τεστ. Μηδαμινό ενδιαφέρον έχει δείξει γι’ αυτή την κατάσταση και ο δήμος Βύρωνα. Ελάχιστες είναι πλέον οι φορές που μονάδες του ΕΟΔΥ κάνουν δωρεάν τεστ στην περιοχή μας, ενώ τα τοπικά ιατρεία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν έχουν ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία.

Την ίδια στιγμή μάλιστα αρκετοί δήμοι της χώρας επιχειρούν να παρέχουν πιο φθηνά μοριακά και ράπιντ τεστ στους δημότες τους, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης  σε αυτή την κατάσταση αν υπάρχει βέβαια η πολιτική βούληση.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς τις πόλεις μας σε συζήτηση πάνω σε αυτούς τους άξονες. Μόνο ο ενωτικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον όλων μας.

-Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία παροχής δωρεάν ράπιντ τεστ

-- Τα ιατρεία της πρωτοβάθμιας υγείας στον Δήμο μας να παρέχουν δωρεάν μοριακά τεστ στους κατοίκους  του δήμου μας

-Πραγματοποίηση των πολιτιστικών-εκπαιδευτικών-αθλητικών δραστηριοτήτων στην πόλη με όλα τα υγειονομικά μέτρα.

--Δωρεάν προληπτικά τεστ από τον δήμο σε όλους τους εργαζόμενους του.

-Να καλύπτουν οι επιχειρήσεις τα σελφ-ράπιντ τεστ των υπαλλήλων τους.

***Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση παρακαλούμε να απαντήσετε στο μέιλ. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 26/01/22  στις 19.00 διαδικτυακά, σε σύνδεσμο που θα σταλεί στους συμμετέχοντες.

Βύρωνας  20-1-2022

                                                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.