Ένα διαρκεί αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, δίνουν οι εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΦΚΑ ενάντια στην διαρκεί επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του υπουργού εργασίας κ. Χατζηδάκη που θέλει να αποτελειώσει την κοινωνική δημοσία ασφάλιση στη χώρα μας.
Όχι πως, η προηγουμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα με το γνωστό νόμο Κατρουγκύλου, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αλλά η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την είσοδο των ιδιωτών στην λειτουργεία του ΕΦΚΑ και μάλιστα με παχουλούς μισθούς σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, παραγκωνίζοντας τους υπάλληλους του ΕΦΚΑ και παράλληλα το ξεπούλημα- ιδιωτικοποίηση, εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού.
Το νομοσχέδιο για τον ψευδεπίγραφο «εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ» ψηφίζεται αύριο στη βουλή και δυστυχώς μόνο οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, αντέδρασαν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία 48ωρη, Τέταρτη 16 και Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι «εξαφανισμένη», ΑΔΕΔΥ αρκείται σε ανακοινώσεις, Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, έχουν το δικό τους .... σχεδιασμό.
Ορισμένα σωματεία της εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Φεβρουάριου για την υπεράσπιση της δημόσιας ασφάλισης, ενάντια στην πολιτική Χατζηδάκη, απαιτώντας την άμεση έκδοση των συντάξεων, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Χθες Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ έκαναν μαζική παράσταση στην Ακαδημίας 22 στα γραφεία του οργανισμού, σήμερα Τέταρτη απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας στη Σταδίου, αύριο Πέμπτη έξω από την βουλή στις 2 μ.μ που θα ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της Απεργίας.
Στη βουλή, απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Ενώ από την αντιπολίτευση, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 την πρόταση υπερψήφισε και το ΚΚΕ, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών». Παράλληλα, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, επί του νομοσχεδίου, κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου.
Στη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο εργασίας μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) Αντώνης Κουρούκλης που κατήγγειλε "την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας, αποκαλύπτοντας τα σχέδια για την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση και με αυτό το νέο νομοσχέδιο. Ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο είτε στο επίπεδο λειτουργίας του ΕΦΚΑ, είτε σε επίπεδο παροχών και προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των πάντων".
Στη συνέχεια πήραν το λόγο και άλλοι συνδικαλιστές όπου ανέδειξαν τα προβλήματα του κλάδου απαίτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πραγματικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού και όχι κάλπικο, για να μπορεί να βγάζει και να δίνει άμεσα τις συντάξεις και κατήγγειλαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί έχει σκοπό να ξεθεμελιώσει κάθε τι που έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς και τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων.
Στους συγκεντρωμένους εκφράσανε την αλληλεγγύη και την στήριξη στον αγώνα τους, ο Δήμος Κουμπούρης εκ μέρους του συντονιστικού των συνταξιουχικών οργανώσεων και ο Νίκος Χατζόπουλος εκ μέρους του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Δήμος Κουμπούρης Νίκος Χατζόπουλος
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στη βουλή, με την ομάδα «Ο.Δ.Ο.Σ» Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της αστυνομίας, να επιβάλει τον περιορισμό των διαδηλωτών σε δυο λωρίδες του οδοστρώματος.
…….
Το ζήτημα
της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ,- που
εξυπηρετεί πάνω από 6,5 εκατ. ασφαλισμένους, 2,5 εκατ. συνταξιούχους και 4
εκατ. εργαζόμενους, αφορούν όλους τους εργαζομένους, τα λαϊκά και τους συνταξιούχους. Δεν είναι μόνο υπόθεση
των εργαζομένων στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Χρειάζεται
ξεσηκωμός παλλαϊκός για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που δέχεται
μια διαχρονική επίθεση και ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις.
Το νέο
νομοσχέδιο Ν.Δ-Χατζηδάκη, κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της
ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και δυστυχώς δεν βρήκε απέναντι του το
συνδικαλιστικό κίνημα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για πολλούς λόγους, που
δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε.
Αποτελεί στρατηγική στοχεύσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης για το κεφάλαιο και τις αστικές κυβερνήσεις του και προχωρούν βήμα, βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.
Οι εργαζόμενοι,
νέοι και παλιοί, τα λαϊκά στρώματα, χρειάζεται
να υπερασπιστούμε το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, για εμάς και τα
παιδιά μας.
Δεν πρέπει να αφήσουμε μια ιστορική κατάκτηση
της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων να χαθεί.
Ρωγμή στην ενημέρωση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου