ΒΥΡΩΝΑΣ: Αλήθεια κ. Δήμαρχε! Πόσο ασφαλής και βιώσιμη είναι η κινητικότητα των συμπολιτών μας! (Φωτό)

Αλήθεια κ. δήμαρχε,
Πόσο ασφαλής και βιώσιμη είναι η κινητικότητα των συμπολιτών μας σε οδοστρώματα όπως αυτό στην οδό Τιμοθέου 58 (παραμένει έτσι από τον Νοέμβριο του 2019);

η οδός Τιμοθέου

ή στην οδό Αρήτης

ή στην οδό Κύπρου

και σε πεζοδρόμια όπως στην οδό Κύπρου -και δεν είναι τα μοναδικά.

Ας δούμε όμως τί σχεδιάζει η δημοτική αρχή της πόλης

Στάλθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ αυτών και στην ιστοσελίδα μας "Ρωγμή στην Ενημέρωση" από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Βύρωνα ένα δελτίο τύπου με θέμα: «Γνωρίστε και συν-διαμορφώστε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βύρωνα»

Σύμφωνα με αυτό «Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε μια περιοχή και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας θα βοηθήσει να καταγραφούν τα προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις και να αποφασιστεί συλλογικά πώς θα επιλυθούν με τον πιο αποτελεσματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά επωφελή τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο ΕΔΩ.

Και αναρωτιέται κανείς,, η άθλια κατάσταση που υπάρχει στο οδόστρωμα πολλών δρόμων στο Βύρωνα, ακόμη και κεντρικών οδών όπως η Χρ. Σμύρνης, στα πεζοδρόμια σε κεντρικά σημεία, αλλά και στις γειτονιές δεν φτιάχνονται άραγε γιατί δεν έχει γίνει το «Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών», όπως ισχυρίζεται το Δελτίο Τύπου;(!) Υπάρχει δηλαδή η βούληση, το προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία, τα μέσα και υλικά που απαιτούνται, τα χρήματα και δεν τα επισκευάζετε, οκτώ χρόνια που διοικείτε το δήμο, και ενώ δέχεστε αιτήματα πολιτών, φορέων, δημοτικών συμβουλών δεν έχουν επισκευαστεί γιατί... δεν έχετε «ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών»;

Το λεγόμενο "ΣΒΑΚ" μπορούμε να το εκλάβουμε μόνο ως ένα σχέδιο που οδηγεί στα νύχια των ιδιωτών εργολάβων!

Κύριοι της τοπικής δημοτικής εξουσίας

Στην πραγματικότητα τα αφήνετε όλα να ρημάζουν, τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό και μέσα, για να κάνετε αναθέσεις σε ιδιώτες, (δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, αδρανή υλικά και μπάζα, εγκαταλελειμμένα οχήματα, ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα). Είστε πράγματι καθηγητές στις αναθέσεις και στις συμβάσεις με ιδιώτες! 

                                                                                                                           Πρόσφατο «επίτευγμα» σύμβασης  με ιδιωτική εταιρεία.


 Έχετε σχέδιο βήμα βήμα δημιουργείται τους όρους για την όλο και περισσότερο είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στο Δήμο, μέσω των συμβάσεων και αναθέσεων. Χρησιμοποιείται μια προοδευτική, δήθεν αριστερή ρητορική για να θολώνεται τα νερά και ασκείται μια δεξιά διαχειριστική αντιλαϊκή πολιτική καθημερινά στο δήμο, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών και προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Μπορεί να αποσπάται την συναίνεση παρατάξεων της αντιπολίτευσης και να τους δημιουργείται αμηχανία με την εφαρμόζουσα πολιτική σας, αλλά είναι πλέον φανερό σε κάθε καλόπιστο πολίτη που ζει στην πόλη, ότι τέτοιο χάλι στην πόλη και τόσες αναθέσεις σε ιδιώτες  μάλλον δεν έχει προϋπάρξει.    

Βαδίζετε χέρι - χέρι με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Αυτή νομοθετεί και εσείς με τη σειρά σας απαξιώνετε το δήμο και τις υπηρεσίες του και στη συνέχεια ξηλώνετε το πουλόβερ του δημοσίου χαρακτήρα του και των υπηρεσιών του. Μόνο ρουσφέτια με διμηνίτες, συμβασιούχους κάνετε. 

Αυτή την πρακτική ακολουθείτε και με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Τα αφήνετε στην εγκατάλειψη τους για να ωριμάσουν οι… συνθήκες για να τα δώσετε κατόπιν μέσα από διάφορα προγράμματα (projects) σε ιδιώτες εργολάβους. Έτσι λαδώνονται τα γρανάζια των ιδιωτικών συμφερόντων και δουλεύει η μηχανή….

Αυτό εξυπηρετείται με την συνειδητή φαινομενική αδράνεια και απραξία. 

Και τώρα θα φτιαχτούν όλα με το «Το ΣΒΑΚ -ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας».

Όχι κ. δήμαρχε και κύριοι της τοπικής δημοτικής εξουσίας, με αυτήν, την δική σας, την πολιτική δεν εξυπηρετείτε το δημόσιο συμφέρον, δεν νοιάζεστε πραγματικά για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, αλλά, αλλού το πάτε!

Εσείς τα αφήνετε και ρημάζουν, για να τα αναθέσετε και πάλι σε ιδιώτες εργολάβους. Είναι γνωστό το έργο και ξαναπαιγμένο.

Τα γνωρίζετε, τα ξέρετε, τα βλέπετε τα ρημαγμένα πεζοδρόμια και οδοστρώματαεάν θέλατε, θα μπορούσατε να τα επισκευάζετε και να τα συντηρείτε. Πολλές φορές κάτοικοι, φορείς, δημοτικοί σύμβουλοι, σας ζητούν να τα επισκευάσετε, δεν το κάνετε όμως, πάρα μόνο, κάποιες λίγες φορές εκεί που εσείς επιλέγετε για τους λόγους που εσείς γνωρίζετε, με τα κριτήρια επιλογής σας. Πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να γίνει η… δουλειά.

Υ.Γ. Τα χρήματα από τα προγράμματα και τους ευρωπαϊκούς πόρους να τα πάρετε, είναι και λεφτά του βυρωνιωτικου λαού από την φορολόγηση του. Πρέπει να αξιοποιούνται από το δήμο, χωρίς τα γρανάζια των ιδιωτών εργολάβων και εταιρειών. Μέσα από τις υπηρεσίες του δήμου και του προσωπικού του, μέσα από προγράμματα αυτεπιστασίας και απασχόλησης ανέργων και προσλήψεις προσωπικού.

Μερικά Φωτογραφήματα, σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη...

Άλσος Αγίας Τριάδας

Ελλησπόντου

Χειμάρρας















Άλσος Αγ. Τριάδας

 Χειμάρρας

Ελλησπόντου

Νεοπτολαίμου 

Κορυτσάς 

Αλκέτου και Α. Κοραή

οδός Κωνσταντιλιέρη

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.