Συνταξιούχοι: Διαδήλωση για αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια

Η ακρίβεια "ροκανίζει" τις συντάξεις 

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι,  μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

  
Πορεία στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι,  μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

«Όλοι στους δρόμους ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», τόνισαν. Σημείωσαν ότι δεν αντέχουν τις περικοπές και την ακρίβεια και απαιτούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και απόδοση δώρων, αναδρομικών και του 0,5% του ΑΕΠ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «οι περικοπές, που οι συνταξιούχοι δέχθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι συντριπτικές. Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα Δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης», ενώ επισημαίνουν ότι, εδώ και αρκετό καιρό, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, «που τους έχει αφαιρέσει ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».

 Στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος που προηγήθηκε, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Βαβουγιού, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου και έφυγε από τη ζωή στις 25 Φλεβάρη.

Στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, σημείωσε ότι η ακρίβεια υπήρχε και πριν τον πόλεμο και χαρακτήρισε κοροϊδία και ψίχουλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική προστασία για τους συνταξιούχους.

 Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων απαιτώντας καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, ενώ νέα  συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα στις 14 Απρίλη στο πλαίσιο  πανελλαδικών συγκεντρώσεων των συνταξιούχων.

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.