ΥΠ. Εσωτερικων: ΟΧΙ στους συμβασιούχους COVID των Δήμων και της Περιφέρειας (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση συμβασιούχων COVID Δήμων και Περιφέρειας στο υπ. εσωτερικών. 

Τους θέλουν έως τις προσλήψεις των ανέργων με το πρόγραμμα  «κοινωφελούς εργασίας» και μετά Κυβέρνηση, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, θα τους πετάξουν  στον καιάδα της ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις  COVID  στους δήμους της Αττικής και στην περιφέρεια με κάλεσμα του  συνδικάτου  ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπ. Εσωτερικών στην οδό Β΄ Σοφίας απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Οι συμβασιούχοι παρέμειναν έξω από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα, μέχρι να τους ενημέρωση η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων τους που συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του ΥΠ.ΕΣ. κ.  Αθανασά.

Τους συμβασιούχους αρχικά υποδέχθηκαν οι δυνάμεις  αστυνομικής καταστολής και στην συνέχεια επετράπη σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων να περάσει την είσοδο του υπουργείου και να συναντηθούν όχι με τον κ. Βορίδη αλλά με τον κουμπάρο του, διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Αθανασά Θεοδόση.

 Ο κ. Αθανασάς  απέκλεισε κατηγορηματικά το αίτημα των εργαζομένων να παραμείνουν στην εργασία μετά τον Μάϊο και πολύ δε περισσότερο την μονιμοποίηση των περίπου 2.500 εως 3000 συμβασιούχων COVID στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.

Τέλος, ο κ. Αθανασάς, απέφευγε να απάντηση στα ερωτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, αν η η δίμηνη παράταση θα ισχύει  και για εκείνους τους συμβασιούχους COVID, οι οποίοι συμπλήρωσαν 24μηνο.

Να επισημάνουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης κατά την διάρκεια  χθεσινής τηλεδιάσκεψης της Ένωσης Περιφερειών {ΕΝΠΕ} με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συναρμόδιους υπουργούς είχε αναφερθεί σε δίμηνη παράταση για τους συμβασιούχους COVID στους OTA έως και 31  Μαΐου 2022, μετά από αίτημα-εισήγηση και της ΕΝΠΕ και του Α’ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του συνδικάτου ενημερώνοντας τους συμβασιούχους, ανέφερε ότι δεν πήραν καμία ουσιαστική απάντηση στα βασικά τους αιτήματα :

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας συμβασιούχος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στη συνέχεια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ

Να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις ελαστικής εργασίας. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλιου.

Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση, Περιφερειακές  και δημοτικές αρχές θέλουν να παρέχουν εργασίες οι συμβασιούχοι COVID μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των συμβασιούχων  εργαζομένων - «ωφελούμενων» του νέου προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας». Στους δήμους και τις περιφέρειες θα εργαστούν 2       άνεργοι μέσα από ένα πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» υπερεκμετάλευσης των ανέργων καταπατώντας τους κανόνες του εργατικού δικαίου, της εργατικής νομοθεσίας, την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και με μηδενικό μισθολογικό κόστος για τους δήμους και τις περιφέρειες.










Διαβάστε ακόμη
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 25.000 θέσεις υπερκμετάλευσης ανέργων, στο πρόγραμμα της δήθεν «κοινωφελούς εργασίας»

 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/02/25000.html

                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.