Lidl Hellas: 48ωρη απεργία των εργαζομένων για ΕΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις

 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «LIDL 

Στον αγώνα για αυξήσεις, κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας


Μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή

 

 


Με μαζική συμμετοχή έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι της «Lidl Ελλάς» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι παλεύουν για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και ταυτόχρονα αποκρούουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να τη σπάσει με απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι της «Lidl» στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη μέρα την Παρασκευή έδωσαν τη μάχη της απεργίας που κήρυξε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων Περιφερειών Σίνδου - Τρικάλων και λοιπής Ελλάδας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα στις προτάσεις της επιχείρησης, που συνδέουν τις αυξήσεις και την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων με την κερδοφορία της.

 Ακόμα περισσότερο, κόντρα στην προσπάθεια της «Lidl Ελλάς» να εφαρμόσει διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα με «ατομική συμφωνία» εργαζόμενου - επιχείρησης, υλοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη.

 Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πύλη των αποθηκών της επιχείρησης στη Σίνδο.


Η εργοδοσία μάλιστα έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, πληρωμένο με bonus (!), κινητοποιώντας εργαζόμενους από καταστήματα από άλλες περιοχές της χώρας, μέχρι και από την Αθήνα, παραπλανώντας τους ότι οι συνάδελφοί τους στην αποθήκη της Σίνδου δεν μπορούν να δουλέψουν επειδή υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, ή ότι έχει πολλή δουλειά. Ταξινομητές από Καλύβια, Θήβα, Πάτρα μετακινήθηκαν προς τη Βόρεια Ελλάδα και τα Τρίκαλα, με σκοπό να σπάσει η απεργία. 

Αρκετοί από τους εργαζόμενους, όμως, μόλις έμαθαν τον πραγματικό λόγο της μετακίνησής τους, αρνήθηκαν να γίνουν «δούρειος ίππος» της επιχείρησης και απεργοσπαστικός μηχανισμός.


Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την προσπάθεια απεργοσπασίας και καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους. «Εναν αγώνα που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τους υπόλοιπους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ», όπως τονίζει.

Την απεργία των εργαζομένων στα «Lidl» χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της και η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που μεταξύ άλλων αναφέρει:  « Για να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος ο αγώνας των εργαζομένων απαιτείται να μπουν στη μάχη για τους μισθούς τους, για τη σύμβασή τους, για το ωράριό τους, για τα δικαιώματά τους, περισσότεροι εργαζόμενοι από κάθε πόλη, από τις αποθήκες, από τα καταστήματα».

 

ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.