ΒΥΡΩΝΑΣ: Συνεχίζουν οι κάτοικοι τις προσπάθειες για να περιέλθει στο Δήμο η σχολάζουσα κληρονομιά

                                             Η έκταση της σχολάζουσας κληρονομιάς

Νέα συνάντηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη, οι κάτοικοι της περιοχής  για το θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς της οδού Νικηφορίδη, με πρωτοβουλία ενεργού πολίτη, μέλους της επιτροπής κατοίκων.   

 Αυτό που δεν έκαναν μέχρι και σήμερα,- οι δημοτικές αρχές καθώς και η σημερινή-  να ενημερώσουν τους κατοίκους για αυτό το σοβαρό θέμα για την πόλη, το κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

 Όπως επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έβγαλαν ανακοινώσεις κρατώντας ενήμερη την γειτονιά, έφεραν το θέμα με υπογραφές στο δημοτικό συμβούλιο, έτσι και σήμερα με πρωτοβουλία τους  έγινε συζήτηση- ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς.

 Οι κάτοικοι γνωρίζουν  ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκαν οι φερόμενοι ως κληρονόμοι και οριστικά πλέον θα περιέλθει ο χώρος στο δημόσιο.

 Διαβάστε ΕΔΩ: ΒΥΡΩΝΑΣ: Οριστικά στο δημόσιο η σχολάζουσα κληρονομιά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/04/blog-post_15.html

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 13 Απριλίου μετά από παρέμβαση των κατοίκων συζητήθηκε το θέμα και η δημοτική αρχή μετά από διαλογική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ δεσμεύτηκε σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Α ρ ι θ μ ό ς Α π ό φ α σ η ς : 28/2022)   ότι:

 1. Την δίχως καθυστέρηση διεκδίκηση του χώρου από το Δημόσιο, προς όφελος της περιοχής και της πόλης του Βύρωνα.

2. Την ανακατασκευή των ανύπαρκτων πεζοδρομίων (βλέπε συνημμένες φωτογραφίες) των οδών Νίκου Αρώνη και Τιμοθέου, περιμετρικά δηλαδή του θερινού Κινηματογράφου «ΛΑΟΥΡΑ», της οδού Ν. Αρώνη στην οπίσθια πλευρά του παλαιού Συμβολαιογραφείου και, των οδών Ν. Νικηφορίδη και Τιμοθέου, στο χώρο του βενζινάδικου.

3. Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών και την αποφυγή κάποιου δυστυχήματος από την πτώση δομικών στοιχείων λόγω της, από άποψη στατική και δομική, επικινδυνότητάς του. Υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, ενώ εξωτερικά παρατηρείται σαθρότητα των μπαλκονιών με αποκόλληση σοβάδων που πέφτουν στο πεζοδρόμιο (βλέπε συνημμένες φωτογραφίες).

 4. Ανάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να εισηγηθεί στο Δ.Σ. εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης του συγκεκριμένου Χώρου. 

Τίποτα  από αυτά που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε μέχρι σήμερα πράξη, επισημαίνουν οι κάτοικοι. Η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Κάποιοι χρησιμοποιούν  το χώρο του Βενζινάδικου, παρκάροντας τα οχήματα τους, η κηδεμόνας που έχει οριστεί από το δημόσιο διαχειρίζεται τους χώρους που λειτουργούν (κινηματογράφο ΛΑΟΥΡΑ και συνεργείο).

Στη συνάντηση των κατοίκων παραβρέθηκαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι (Ιουλία Κίουπη, Βασίλης Δεμπόνος, Αλέξης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Καλύβας, Μαρία Μπικάκη, Τάσος Μαυρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα αυτό και απάντησαν σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.

Οι κάτοικοι της περιοχής που πλήττονται από την έλλειψη ελεύθερου δημόσιου χώρου και αγωνιούν για τις καθυστερήσεις και την εξέλιξη του ζητήματος,  επιβεβαίωσαν την θέληση τους μέσα από την επιτροπή που έχουν συγκρότηση να συνεχίσουν τον αγώνα με στόχο να περάσει ο χώρος της σχολάζουσας κληρονομιάς από το δημόσιο στο Δήμο Βύρωνα  και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων και της πόλης.

Από τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο κ. Κατωπόδη ζητούν να γίνει πράξη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

 

                                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.