Οι Βυρωνιώτες γύρισαν την πλάτη στον υπουργό ΠΡΟΠΟ κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Λάθος επιλογή αποδείχθηκε, εκ του αποτελέσματος, η απόφαση της οργάνωσης της Ν.Δ. να οργανώσει συγκέντρωση για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της στο δημαρχείο Βύρωνα την Τετάρτη το απόγευμα με ομιλητή τον υπουργό ΠΡΟΠΟ κ. Θεοδωρικάκο. Σε μία περίοδο που φουντώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια εξ αιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, έκανε λάθος εκτίμηση και υπερτίμησαν τη δύναμη των μηχανισμών, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να μαζέψουν κόσμο για να ακούσει τον υπουργό της καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τον υπουργό που έφερε τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο χώρο της αυτοδιοίκησης με το νόμο που ψήφισε κάνοντας το άσπρο - μαύρο, ανατρέποντας την εκφρασμένη βούληση του λαού στις δημοτικές εκλογές και μετατρέποντας μετεκλογικά τις μειοψηφούσες από το λαό δημοτικές αρχές σε πλειοψηφούσες.

Αρχικά η πρώτη... κρυάδα για τους διοργανωτές και τον υπουργό ήρθε όταν ενημερώθηκαν ότι ομάδα αναρχικών που ζητά την αποφυλάκιση του αναρχικού Γ. Μιχαηλίδη, απεργού πείνας από 23 Μαΐου, έχει καταλάβει το δημαρχείο Βύρωνα.








Η αναρχική ομάδα είχε προγραμματίσει με μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη την Τετάρτη 22/06 ώρα 7μμ στην πλ. Ταπητουργείου στον Βύρωνα. Όταν έγινε γνωστή η ομιλία Θεοδωρικάκου, ωστόσο άλλαξαν τον σχεδιασμό τους και έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, που θα γινόταν η συγκέντρωση της Ν.Δ.



Συγκέντρωση... παρατρεχάμενων

Αμέσως μετά την κατάληψη τα τοπικό στελέχη ενήργησαν και βρήκαν εναλλακτικό χώρο για τη συγκέντρωση του κ Θεοδωρικάκου καφετέρια πλησίον της αφετηρίας των τρόλεϊ 11.

Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο διαθέσιμος μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας: έγιναν τηλέφωνα, επιστρατεύτηκαν λογαριασμοί στο facebook, messenger και κοινωνικά δίκτυα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό, αφού, αν εξαιρέσει κανείς τους αστυνομικούς φρουρούς και τη συνοδεία του υπουργού, οι κάτοικοι που προσήλθαν για τη συγκέντρωση ήταν μόλις μερικές δεκάδες.

Ο υπουργός -αφού πρώτα επιτήρησαν το χώρο οι άνδρες του- έφθασε γύρω στις 7.40μμ και τον υποδέχθηκαν ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ", "ΜΑΖΙ για τον Βύρωνα" και «Έξυπνος Βύρωνας». Στην ευρύτερη περιοχή έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας, της ασφάλειας και μιας κλούβας των ΜΑΤ για... κάθε ενδεχόμενο.


Σίγουρα η σημερνή ημέρα δεν ήταν και από τις πιο ευχάριστες για τον κ. υπουργό και τους οργανωτές.

Για την παραπάνω εξέλιξη η ΝΔ και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορούν τον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη.

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου. Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία. Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται και εκείνος με τη σειρά του στην κατάληψη στο Δημαρχείο του Βύρωνα όπου είχε προγραμματιστεί κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά γράφει: «Κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμό στην ελεύθερη πολιτική έκφραση στην πατρίδα μας! Είμαστε δημοκρατική κοινωνία και είμαστε η πλειοψηφία. Ντροπή για τον Βύρωνα οι ανεύθυνες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου του».

Δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε πως ακούγεται ευτράπελο ο συγκεκριμένος υπουργός να σχολιάζει για "δημοκρατία", "πλειοψηφία" και άλλα τινά όταν νομοθετικά... κατάργησε τη δημοκρατική πλειοψηφία στους δήμους και εγκαθίδρυσε τη δημοτική αρχή των... μειοψηφιών. Ωστόσο, πέρα από την εμφανή προεκλογική προσπάθεια του υπουργού και του κόμματός του να ασκηθεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προσώπου του κ. Κατωπόδη με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, είναι ολοφάνερο πως η κύρια αιτία αποτυχίας της συγκέντρωσης είναι ο ίδιος ο υπουργός.

Γιατί ασφαλώς δεν πρόκειται για αδυναμίες της διοργάνωσης ή για κάποιο σατανικό σχέδιο του δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατωπόδη (σ.σ. τον οποίο κατέστησε εξουσία το νομοθέτημα-έκτρωμα του κ. Θεοδωρικάκου) αλλά για τη διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια που πλέον φουντώνει καθημερινά απέναντι στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.