ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Φωτιά στο Υμηττό - Στο Πανόραμα της Βούλας

 Πέρυσι (Το 2021 κάηκαν περισσότερα από 1,3 εκ στρέμματα γη) για την πανωλεθρία του κρατικού μηχανισμού έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος», για την χθεσινή φωτιά, μήπως φταίει ο  Υμηττός που …..έχει χαράδρες;

Η μεγάλη πυρκαγιά που  ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Άνω Γλυφάδα και γρήγορα έφτασε στη Βούλα και τη Βάρη   άφησε μεγάλες πληγές στον Υμηττό και σε κατοικίες (πρώτες εκτιμήσεις μιλούν ότι κάηκαν 1800 στρώματα)

 Η Πυροσβεστική και εθελοντές των δήμων έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες. Συνολικά επιχειρούσαν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και 17 εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και αναφέρουν ότι υπήρξε καθυστέρηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ αιχμές αφήνει για το Δήμο Γλυφάδας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Άμεσα βρεθήκαμε στο σημείο αναφέρει  η πυροσβεστική

Σήμερα το απόγευμα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALFA ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος ανέφερε ότι η εικόνα είναι πολύ διαφορετική, η πυρκαγιά, τόσο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριοθετημένη, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης. Δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης. "Ενεργοποιηθήκαμε άμεσα, σε 12 λεπτά φτάσαμε στο σημείο. Δύσκολη επιχείρηση, δύσκολο έδαφος, χαράδρες  δυσκολέψαν την πυρόσβεση εξ αιτίας και των καιρικών συνθηκών. Δεν έχουμε κάνει ακόμα ακριβή αποτίμηση των καμένων εκτάσεων, συνεχίζεται η καταμέτρηση των ζημιών" ανέφερε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της Άνω Βούλας, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα και έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας.

Σφοδρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και της ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετέβη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθημερινά, σε όλα τα μέτωπα αποδεικνύει, ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά και προσθέτει: «μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

«Το φετινό καλοκαίρι «θα είναι σκληρό», γιατί για μια ακόμη χρονιά, οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του Προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Κατά τα αλλά θα φταίνε οι 'ακραίες καιρικές συνθήκες', η 'κλιματική κρίση', το 'ανάγλυφο' των καμένων περιοχών. Ντροπή σας!» υπογραμμίζει το ΚΚΕ  για την πυρκαγιά στη Βούλα 

«Η αντιπυρική προστασία χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, όχι ευχές», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας πως «για μια ακόμη χρονιά είμαστε δυστυχώς στο ίδιο τραγικό έργο θεατές, πριν καλά-καλά αρχίσει κιόλας το καλοκαίρι, με πυρκαγιές να καταστρέφουν περιουσίες και σπίτια, ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα. Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Στυλιανίδης, μαζί φυσικά με τα μέσα της λίστας Πέτσα, ήδη βρήκαν το γνωστό πια αφήγημα περί “κλιματικής αλλαγής”, περί “ακραίων καιρικών συνθηκών”, ή ακόμα και του “ανάγλυφου” των φλεγόμενων περιοχών».

Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου