Υπουργείο Υποδομών- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των επεκτάσεων των Γραμμών 1,2 και 4 του Μετρό

 Μέχρι σήμερα όμως, παρά τις εξαγγελίες, οι Αθηναίοι δεν βλέπουν να ξεκινούν τα έργα. 


Η επέκταση της Γραμμής 4 περιλαμβάνει και τους σταθμούς Παγκράτι, Βύρωνα, Πυρκάλ,  Άνω Ηλιούπολη


Σύμφωνα με το mononews.gr  από το Υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των επεκτάσεων των Γραμμών 1,2 και 4 του Μετρό. Προχωρά η περιβαλλοντική μελέτη, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι τοπογραφικές, γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς η δημοπράτησή του εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ενώ τόσο ο Υπουργός Υποδομών όσο και ο αρμόδιο Υφυπουργός  έχουν αναφερθεί αρκετές φορές στον εν λόγω διαγωνισμό, αλλά μέχρι σήμερα οι Αθηναίοι, δεν βλέπουν να ξεκινά το έργο.

Τα έργα

Συγκεκριμένα, στο προς δημοπράτηση έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή υπόγειας διπλής γραμμής μήκους 4 χιλιομέτρων, καθώς και η δημιουργία τριών νέων σταθμών της Γραμμής 2.

Οι σταθμοί αυτοί είναι  οι εξής:

  • Παλατιανή: Συμβολή οδών Θηβών και Καππαδοκίας
  • Ίλιον: Στη συμβολή οδών Θηβών και Ελαιών
  • Άγιος Νικόλαος (Τερματικός Σταθμός): Συμβολή οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης η Γραμμή 2 θα περιλαμβάνει 23 σταθμούς με σημείο εκκίνησης το Ελληνικό και τερματισμό στο Καματερό, ενώ εκτιμάται πως εξυπηρετεί περίπου 50.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Οι υπόλοιπες επεκτάσεις του Μετρό περιλαμβάνουν  τέσσερα έργα.

  • Σύνδεση της Γραμμής 1 (Ηλεκτρικός) με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εκτιμώμενης αξίας 450 εκατ. Ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή τεσσάρων σταθμών (Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)
  • Επέκταση Γραμμής 2 (Κόκκινη Γραμμή) «Ελληνικό-Γλυφάδα» εκτιμώμενης αξίας έως 400 εκατ. Ευρώ και αφορά στην κατασκευή τριών νέων σταθμών (Πλατεία Μακεδονίας, Άνω Γλυφάδα και Γλυφάδα).
  • Επεκτάσεις  Γραμμής 4 (Πορτοκαλί Γραμμή)


Το Υπουργείο προχωράει και με τις δύο επεκτάσεις της υπό κατασκευή Γραμμής 4. Αυτές αφορούν τη σύνδεση της στάσης του Ευαγγελισμού με την Άνω Ηλιούπολη, καθώς και το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη.


Η πρώτη επέκταση  θα αποτελείται από τέσσερεις νέους σταθμούς συνολικής αξίας 350 εκατ. ευρώ.  Οι τρεις πρώτοι σταθμοί  θα κατασκευαστούν στο Παγκράτι, το Βύρωνα, την Άνω Ηλιούπολη. Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει και έναν επιπλέον σταθμό στον Υμηττό στην  ΠΥΡΚΑΛ, όπου και θα μετεγκατασταθούν εννέα Υπουργεία και υπηρεσίες όπως οι ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ, όπου  και θα δημιουργηθεί μια  υπουργούπολη. Για την μετεγκατάσταση των υπουργειων στην ΠΥΡΚΑΛ οι κάτοικοι αντιδρούν απαιτώντας η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο. 

  • Η δεύτερη επέκταση αφορά  το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη. 
  • Με την πορτοκαλί Γραμμή 4 εκτιμάται πως θα μετακινούνται περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, που θα προκαλέσει μείωση κατά 60.000 της κυκλοφορίας οχημάτων. 

ΠΗΓΗ: mononews.gr

Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.