Νέα άγρια αστυνομική καταστολή στις κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

 Νέα επίθεση δέχθηκαν από την αστυνομία, φοιτητές που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο το απόγευμα  κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές να μετακινούνται στη συνέχεια προς την Ομόνοια, όπου εγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν με δακρυγόνα, γκλομπ και με την αστυνομική αύρα να εμποδίσουν τη διαδήλωση των φοιτητών.

Ακολούθησε μάχη. Έντεκα φοιτητές τραυματίστηκαν

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταδικάζουν την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής

 Την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αύρα απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών καταγγέλλουν με ψήφισμά τους οι φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας.

«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να κυνηγούν τους φοιτητές από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια» σημειώνουν και προσθέτουν:

«Η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων απέναντι σε φοιτητικά συλλαλητήρια δε θα περάσει!

Η ένταση του κρατικού αυταρχισμού απέναντι στις διεκδικήσεις των φοιτητών πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά η θωράκιση ενός Πανεπιστημίου-επιχείρηση που γίνεται όλο και πιο ξένο προς τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των φοιτητών.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, με τη στήριξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος έχουμε αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Η καταστολή δεν θα περάσει!!!

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα από του Συλλόγους μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα!».

Άγρια καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

 Τα ΜΑΤ διέλυσαν συναυλία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ με χιλιάδες φοιτητές.

Μεγαλειώδης συναυλία το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΠΘ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία διακόπηκε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.
Επικράτησε πανικός στην πανεπιστημιούπολη μετά τη ρίψη χημικών, καθώς τα δακρυγόνα δημιούργησαν ασφυκτική ατμόσφαιρα, ενώ υπήρξε κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, λόγω των χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Να σημειωθεί ότι μέσα στο πλήθος των φοιτητών που δέχτηκε τα δακρυγόνα βρίσκονταν και μικρά παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι.


Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση καθώς ο κόσμος που βρίσκονταν στην συναυλία άρχισε να μετακινείται μαζικά προς την Εγνατία με αποτέλεσμα ακριβώς στο ύψος της εμπορικής Πύλης της ΔΕΘ να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία. Στη συνέχεια ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στην Εγνατία.

. Η απάντηση της ΕΛΑΣ

 Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι δεν έγινε χρήση χημικών στον χώρο της μουσικής συναυλίας στο ΑΠΘ ούτε κινήθηκαν δυνάμεις της εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου καυτηριάζει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα διαδραματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στους χώρους του ΑΠΘ και  σχολιάζει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι δεν έγινε χρήση χημικών στη συναυλία του.

 «Πριν από λίγο επέστρεψα στο χωριό που μένω και διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας(σιγά να μη τη γράψω και με κεφαλαίο) για τα χθεσινά γεγονότα στη διάρκεια της συναυλίας μας στο γρασίδι της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ: «…ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές, στο χώρο της συναυλίας». Ε, ναι! Μας έπιασε όλους ξαφνικά μια ανεξήγητη συγκίνηση, ένα φουλτάκιασμα στο πρόσωπο (από την έξαψη;) και δάκρυα χαρμολύπης. Κάποιος αναφώνησε ότι είδε το Χριστό φαντάρο! «Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους, μετά από διακοπή της συναυλίας…» Ε, ναι! Επίσης ανεξήγητα και απροσδόκητα, μόλις τελείωσε η «Ουρά του αλόγου», γύρισα προς τους μουσικούς και τους είπα «ως εδώ, στοπ!». Να φανταστείτε ότι ξαφνιάστηκα και γω ο ίδιος μ’ αυτή μου την ενέργεια. Σε σχετική, έκτακτη συνέλευση του σχήματος πάνω στη σκηνή, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ρωσικό δάχτυλο (συγκεκριμένα, το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού) και οι υποψίες πέσαν πάνω μου γιατί, σε ανύποπτο χρόνο, είχα εκμυστηρευτεί σε κάποιον από αυτούς(φτου σου! Ξεφτιλισμένε χαφιέ) ότι μου άρεσε πολύ το βιβλίου του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι «Σμιλεύοντας το χρόνο». Και δύο παροιμίες: -«Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιό και θυγατέρα».

Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση.

-«Γίνεται το γρούνι μοδίστρα;». Χωρίς σχόλια.

17/9/2022

Θανάσης ο ανεξήγητος

Πηγή: Foititikanea.gr

Δείτε ΕΔΩ https://youtu.be/WP4V5ghs8o4 τις διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.