ΜΑΧΗ -Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση

Πραγματοποιήθηκε  η ιδρυτική συνέλευση για την συγκρότηση  της "ΜΑΧΗ -Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική  Κίνηση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Το Σάββατο 17/9 εργαζόμενοι/ες  και συνδικαλιστές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε διάφορους εργασιακούς κλάδους και χώρους εργασίας συγκεντρωθήκαν σε αίθουσα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου και συζητώντας ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για την συγκρότηση της νέας συνδικαλιστικής κίνησης.  Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι /ες, ιδιαίτερα νέοι αγωνιστές/τριες από όλη την χώρα, που συμμετείχαν διαδικτυακά και εξέφρασαν τις απόψεις τους στο νέο αισιόδοξο εγχείρημα για τον αγωνιστικό, ταξικό  ανεξάρτητο συνδικαλισμό στη χωρά μας.

 Η πρωτοβουλία για την συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αγωνιστικής εργατικής συνδικαλιστικής κίνησης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με την στήριξη και συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους και την συμμετοχή και των  δυνάμεων των εργατικών κινήσεων του ΜΕΤΑ και της ΠΑΤΕΚ. 

 Μέσα από την κοινή δράση, πάλη και αναζήτηση έγινε ώριμο η συγκρότηση μιας νέας  εργατικής κίνησης, μέσα και από την υπέρβαση των προηγούμενων προσπαθειών.

 Η συγκρότηση της αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να συγκεντρωθούν πρωτοπόροι αγωνιστές που δρουν στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στην βάση ενός σύγχρονου προγράμματος πάλης.  

Οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν την διακήρυξη, τις αρχές λειτουργείας και εξέλεξαν την Γραμματεία της κίνησης.

Ρωγμή στην ενημέρωση   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.