Δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών: «Αθώοι» δηλώνουν Λαγός-Κασιδιάρης. Προκλητικό σόου νεοναζιστών (ΦΩΤΟ)

 

Προκλητικό σόου Κασιδιάρη και νεοναζιστών εντός της αίθουσας.

Συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί.

 Διακόπηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2022  με κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Με ενστάσεις αλλά και εντάσεις συνεχίστηκε η διαδικασία στη δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρύσης Αυγής. 

Έπειτα από διακοπή δύο μηνών το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού.

Κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΚ, συλλογικότητες, σωματεία  και το αντιφασιστικό κίνημα ΚΕΕΡΦΑ, έδωσαν  δυναμικό «παρών».

         

             

 Την εμφάνισή τους έκαναν και δεκάδες οπαδοί του πρωτόδικα   καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη που εμφανίστηκε με ειρωνικά   χαμόγελα στο εδώλιο κάνοντας ταυτόχρονα την προεκλογική του καμπάνια   εκμεταλλευόμενος το φακό των καμερών κρατώντας στα χέρια τρικάκια του   κόμματός του.

Στην αίθουσα του Εφετείου

Από τους καταδικασμένους πρωτόδικα στην αίθουσα βρέθηκαν : Κασιδιάρης, Λαγός, Ηλιόπουλος, Γρέγος και Μπούκουρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο αρνούμενος κατηγορηματικά την κατηγορία που του αποδίδεται λέγοντας πως είναι ανυπόστατη και πως προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητα του. Επίσης είπε πως σκοπός ήταν «να πλήξει την ελεύθερη έκφραση των εθνικών θέσεων και τις ελεύθερες εκλογές». Ανέφερε πως πιστεύει σε δίκαιη δίκη και δεν θα τον εμποδίσει τίποτα να εκφράσει τις εθνικές και πατριωτικές του θέσεις.

Η δίκη διακόπηκε για τις 7 Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκινήσει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα την οποία κάλεσε στο βήμα η πρόεδρος. 

Η κατάθεση ωστόσο δεν μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα καθώς δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα και μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και δημοσιογράφων ότι δεν μπορούν να ακούσουν, η πρόεδρος έδωσε διακοπή της συνεδρίασης.

Με τη διακοπή της δίκης για να συζητήσουν επί δικονομικών ζητημάτων συγκεντρωμένοι «φίλοι» του Κασιδιάρη και του Ιωάννη Λαγού που ήταν  παρόντες στη δίκη φώναξαν το σύνθημα «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Το αντιφασιστικό κίνημα ανταπάντησε με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» και τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

                                                                       

Τα όσα διαδραματιστήκαν σήμερα εντός της αίθουσας στο Εφετείο - προκλητικό σόου νεοναζιστών- προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Νάσου Ηλιόπουλου, καθώς και του εκπροσώπου του ΜεΡΑ 25 Μιχάλη Κριθαριώτη.

 ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.