«Προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της "Μαλαματίνα": Απέλυσε τους προέδρους δυο σωματείων γιατί πρωτοστατούν στον αγώνα

 «Μούγκα  από το υπουργείο εργασίας»  

  Προκλητικά και εκδικητικά η εργοδοσία της οινοποιία ¨Μαλαματίνα» προχώρησε σε  απόλυση δυο συνδικαλιστικών στελεχών.


Τον πρόεδρο του Επιχειρησιακού σωματείου και Προέδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών- Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτων Β. Ελλάδας Άρη Μερκενίδη, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της επιχείρησης, η οποία αποφάσισε συνέχιση της απεργίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έντονες αντιδράσεις

Όπως καταγγέλλουν το Συνδικάτο εργαζομένων τροφίμων και ποτών κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο μετάλλου και ναυπηγικής βιομηχανίας Μακεδονίας, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές Θεσσαλονίκης, η Ένωση ηλεκτροτεχνιτών και βοηθών ανελκυστήρων βορείου Ελλάδος και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «οι απολύσεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν και καλούν σε ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

Καλούν  τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη που καλεί το σωματείο εργαζομένων στην "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"  σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την κλιμάκωση και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Τις απολύσεις από την εργοδοσία που γίνονται με τις πλάτες της κυβέρνησης καταγγέλλουν δεκάδες εργατικά Σωματεία και  καλούν σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα  Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, το Συνδικάτο καθαριστριών νομού Αττικής και περιχώρων, το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της «Μαλαματίνα» οι οποίοι δίνουν ένα σκληρό αγώνα όλο αυτό το διάστημα, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις και τονίζουν ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. 

 

Φωτο: Αρχείου, τα ΜΑΤ στηρίζουν την εργοδοσία της ¨ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"

Την ανάκληση των απολύσεων ζητούν

·       ·   Σε δήλωση της η  Μ. Ξενογιαννακοπούλου  από το  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αναφέρει: Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους.

 ·      Το ΠΑΜΕ αναφέρει: Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη «Μαλαματίνα».

Καλούμε αύριο Πέμπτη 29/9, στις 5:30μμ τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

 ·      Η νέα συνδικαλιστική κίνηση «ΜΑΧΗ» αναφέρει: «Σε δύο εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών που πρωτοστατούν στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης προχώρησε,  η εργοδοσία της «Μαλαματίνα».

Συγκεκριμένα, με τις πλάτες της κυβέρνησης που έχει θέσει στην υπηρεσία της εργοδοσίας τα ΜΑΤ για να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και να περάσουν οι απεργοσπάστες στην οινοποίια, απέλυσε δυο συνδικαλιστές προέδρους σωματείων».

 

                                                                            Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.