Συλλαλητήριο συνταξιούχων κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Σύνταγμα | Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ώρα 10 π.μ.


«Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας», σημειώνουν ανάμεσα στα άλλα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, που καλούν σε  συλλαλητήριο, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη και ώρα 10πμ., στην πλατεία Συντάγματος.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

 | Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα | Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια. 

| Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας | Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. 

 | Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Oι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, όπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους, δεν ανέχονται «την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συνεχίζουν και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», «ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές», «να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν προσωπική διαφορά», «αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας, να δίνουν επιδόματα φτώχειας όποτε τους βολεύει μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους», «να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ που είναι πολλαπλάσια του πολύ μικρού ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε».

 

Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.