Συζήτηση με Γερμανούς συνδικαλιστές και εργαζομένους την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Οκτωβρίου

 


Γερμανοί συνδικαλιστές, ακτιβιστές κοινωνικών κινημάτων, αγωνιστές και αγωνίστριες έρχονται ξανά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ταξιδιών διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται σε Γερμανία και Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

Η πρωτοβουλία αυτή με την επίσκεψη Γερμανών αγωνιστών/ριων στην Ελλάδα και Ελλήνων αγωνιστών/ριων στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας -σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια- έχει διαμορφώσει όρους επικοινωνίας, ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ εργατικών συνδικάτων και κινημάτων πόλης σε Γερμανία και Ελλάδα. Έχει ακόμη αναπτύξει δράση γύρω από το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στο Δίστομο, έχει οργανώσει διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις ανά καιρούς γύρω από εργατικούς αγώνες, τις πολιτικές του κεφαλαίου και το χτύπημα της πολύμορφης και πολυεθνικής εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη.

 

Έτσι και φέτος ένα νέο ταξίδι διεθνιστικής αλληλεγγύης ξεκίνησε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με συναντήσεις με εργαζομένους, συνδικάτα, συλλογικότητές.

 

Σταθμό αυτού του ταξιδιού αποτελεί η εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. στο κοινωνικό κέντρο (Λαμπηδόνα) στο Βύρωνα με θέμα «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επίδραση του στην γερμανική κοινωνία και οι κοινωνικοί αγώνες».

 

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει γλέντι με την λαϊκή ορχήστρα της Λαμπηδόνας.



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


                                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.