Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αλλάζει ή δεν αλλάζει η ημερομηνία των εκλογών

 Αντιπαράθεση για το πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.  

Στην συνεδρίαση της Κ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ το Σ/Κ 22- 23/10  ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών  τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας. Το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, να μην είναι ο χάρτης  μπλε όπως ήταν το ’19, αλλά να ο χάρτης κόκκινος, άντε κοκκινοπράσινος. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος».

 «Να φτιάξουμε ψηφοδέλτια από τώρα που θα κερδίσουν τους εκπροσώπους της Δεξιάς που έχουν ασκήσει μια τετραετία τώρα, αποτυχημένη πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν χρειάζεται να μιλήσω με παραδείγματα. Δείτε τι γίνεται εδώ στην Αττική τουλάχιστον και στην Αθήνα»

 Ο κ Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής απεύθυνε ένα σαφές  ερώτημα, όπως το χαρακτήρισε, προς τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών: 

«Θέλω να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα κι ένα σαφές ερώτημα από εδώ, το οποίο πρέπει να μετατραπεί και σε ερώτημα επίσημο, προς τον υπουργό των Εσωτερικών. Δε μπορεί να μεταφέρεις τα goal post όπως εσύ επιθυμείς. Άρα πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι εκλογές οι αυτοδιοικητικές. Αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει αποφασιστεί. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ζητούν να πάνε οι εκλογές λέει μαζί με τις ευρωεκλογές διότι δεν πρόλαβαν να κάνουν έργο. Μάλιστα. Θεμιτό να λένε ότι δεν πρόλαβαν. Να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών πότε θα γίνουν οι εκλογές οι αυτοδιοικητικές, είναι κρίσιμο».

Η  απάντηση του υπουργού εσωτερικών Βορίδη: Δεν αλλάζει η ημερομηνία των εκλογών στην αυτοδιοίκηση

                                                                                   ΦΩΤΟ: Αρχείου Μ. Βορίδης υπουργός εσωτερικών 

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των  αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία» αναφέρει ο υπουργός εσωτερικών απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε άρθρο του το Σάββατο 22/ 10 στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ των δημοσιογράφων  Μανώλη Κοττάκη και  Ουρανίας Γαλανού  αναφέρει «προς αναβολή ενός έτους οι δημοτικές εκλογές»   Η αναφορά αυτή του δημοσιογράφου προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα επιτελεία των κομμάτων και τις δηλώσεις Τσίπρα και Βορίδη.

Ο νόμος 4804/2021, προβλέπει ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές γίνονται την ίδια ημέρα και  διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, 'Αρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Ρωγμή στην ενημέρωση    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.