35ο Συνέδριο εργαζομένων στους οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας

 

Ολοκληρώνονται σήμερα με τοποθετήσεις συνέδρων, την εκλογή νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το 35ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού  Οργανισμών Κοινωνικής Πρόνοιας (ΠΟΠΟΚΠ).

Στην εισήγηση της απερχόμενου Δ.Σ. αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Τα τελευταία 12 χρόνια οι εργαζόμενοι πλήρωσαν με μεγάλες θυσίες τόσο την οικονομική κρίση όσο και την προσπάθεια της δήθεν ανάκαμψης και της εξόδου από τα μνημόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας όχι μόνο δεν πήραν πίσω τις απώλειες της προηγούμενης περιόδου, αλλά είδαν και βλέπουν νέα αντεργατικά μέτρα να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής και το μέλλον των παιδιών τους. Οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 30.000, ιδιωτικοποιήθηκαν κρίσιμοι τομείς για τη ζωή του λαού στην υγεία και την ενέργεια, γιγαντώθηκε η φοροληστεία και η φτώχεια, τα  ποσοστά ανεργίας και η μερική απασχόληση.

   

Οι αντεργατικές ανατροπές, όπως ο περιβόητος «νόμος Χατζηδάκη», διαδέχονται η μία την άλλη, με στόχο τη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και η εργοδοτική και κυβερνητική παρέμβαση, που επιδιώκει να αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα και την ενδεχόμενη επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου ως «πάλη για τη δημοκρατία». Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, όπως και η πανδημία την προηγούμενη διετία, χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για την έξαρση του πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών, προκειμένου να αποκρύψουν τα οικονομικά αδιέξοδα και τις αντιφάσεις που οδηγούν μαθηματικά στη μείωση του πραγματικού μισθού, στην ένταση της εκμετάλλευσης και στην περαιτέρω εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.

Στον χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής, το ουσιαστικά κοινό πολιτικό  πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων επιβάλλεται στο ακέραιο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που στην ουσία εκφράζουν τον βασικό πυρήνα των αντιλήψεων και των σχετικών συνθηκών που διέπουν τη λειτουργία και τον γενικότερο αντιλαϊκό προσανατολισμό της Ε.Ε.

Σήμερα, όπως σε κάθε μας Συνέδριο, παρουσιάζουμε μια συνοπτική εικόνα της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στους φορείς Κοινωνικής Πολιτικής, με αναφορά στα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τόσο εμείς οι εργαζόμενοι όσο και οι συναλλασσόμενοι πολίτες".

Στην εισήγηση  γίνεται  εκτενής αναφορά για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, την κατάσταση στην Δ.ΥΠΑ.-τ. ΟΕΕ -τ. ΟΕΚ. Δύο μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, καταργήθηκαν το 2012 και από τότε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης έχει διογκωθεί υπέρμετρα, αναφέρεται στη εισήγηση της ομοσπονδίας των εργαζομένων.

                                  

                                                                      Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.