Σχετικά με την όμορφη Εύα του Ευρωκοινοβουλίου

 Βρε, για φαντάσου, γίνονται τέτοια πράματα. Μένω έκπληκτος. Μένω άφωνος. Μένω Βύρωνα.

     Του  basil bil


 
Διαβάζω, ότι προσήχθη και ακολούθως, συνελήφθη, η όμορφη Εύα του ευρωκοινοβουλίου, και του ΠΑΣΟΚ, από τη Βέλγικη αστυνομία. Με την κατηγορία, του χρηματισμού, από χώρα του Κόλπου.

Βρε, για φαντάσου, γίνονται τέτοια πράματα. Μένω έκπληκτος. Μένω άφωνος. Μένω Βύρωνα.

Ομοίως, λέει η είδηση, μπουζουριάσανε έναν Ιταλό ευρωβουλευτή, και βρήκανε και 500 χιλιάρικα, σπίτι του. Και τον Γραμματέα της ομοσπονδίας, εργατικών συνδικάτων, τσι Ευρώπης. Καλά πάμε.

Επίσης, κάτι πρώην, γενικώς, μεταξύ των οποίων, και τον σύντροφο/ σύζυγο, της όμορφης Εύας, που ήταν κάτι λέει, λομπίστας και μέσα σ όλα. Ρε κάτι ευκαιρίες, που δημιουργεί ο καπιταλισμός, για νέες…θέσεις εργασίας.

Κι είχε πάρει, διαβάζω, απόσταση, ο Κος Ανδρουλάκης, από τις δηλώσεις της Εύας, ότι το Κατάρ, ως διοργανώτρια χώρα, του Μουντιάλ, δεν ευθύνεται για τις 6500 θανάτους / εργατικά ατυχήματα, το λένε, των μεταναστών εργατών, που δούλεψαν, για να χτιστούν τα πολυτελή τους γήπεδα. Κι ότι, οι Καταριανοί κυβερνήτες, είναι μορφωμένοι, πολιτισμένοι και μοχθούν για την πρόοδο, γενικώς. Και οι κακεντρεχείς, που τους κατηγοράνε αδίκως, αγοράζουν το φυσικό τους αέριο, όμως….Βρε….

Είδες, το ευρωκοινοβούλιο. Ή μήπως, ευρω- κυνοβούλιο, πάντα τα μπερδεύω, αυτά. Και για ποιόν, για το Κατάρ, ότι χρημάτιζε, γενικώς, για να δημιουργεί καλή εικόνα, και να επηρεάζει, και να εξαγοράζει συνειδήσεις…Πού, εκεί, όπου αν συλληφθείς να πέρδεσαι σε δημόσιο χώρο, κατά παράβαση του ισλαμικού τους νόμου, θα βρεθείς κανά μήνα, στη φυλακή. Στην καλύτερη περίπτωση, 50 βουρδουλιές, σε πλατεία, για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Συνελήφθη, λοιπόν, επ αυτοφώρω. Για φαντάσου. Ούτε βουλευτική ασυλία, ούτε τίποτα. Σωστά, τι ,θα αφήσουμε 2-3 να μας χαλάσουν το ωραίο μας το μαγαζάκι, που καθόμαστε στο ζβέρκο των λαών της μεγάλης μας ευρωπαϊκής Οικογένειας…

Ενώ εδώ, θα κάναμε 10 προανακριτικές επιτροπές, θα συνεδριάζανε, 5 μήνες, θα κάνανε κόντρα, Κυβέρνηση- αντιπολίτευση, ντροπή σας, μας κατηγοράτε αδίκως, εμάς, που σώσαμε τον τόπο, όχι εσείς να ντρέπεστε, είσθε εγκάθετοι κλπ κλπ. Κι άμα πέρναγε το τσίρκο, κι ο ειδικός εισαγγελέας, ζήταγε άρση βουλευτικής ασυλίας, θα ψήφιζε η Βουλή, μέσα στο ντόρο και την κλαπαταγή. Κι εμείς, θα τα βλέπαμε από την τιβι…

Σωστό κι αυτό. Εδώ, για να βάλουνε 10 φασίστες εγκληματίες της χ.α. στη φυλακή, έπρεπε να δολοφονήσουν 2- 3 ανθρώπους, να κάνουν φασαρίες, να βαράνε μετανάστες/ μικροπωλητές, γενικώς όποιον δεν γούσταραν…Κι όταν το σύστημα κατάλαβε ότι δεν ήσαν πολιτισμένοι, άρα χρήσιμοι, και τους χάλαγαν την μανέστρα, τους έβγαλαν, προσωρινά, από τη μέση. Πλατειάζω όμως, και δε φταίω, αφού παρατηρώ πολιτικά κόμματα, να ανοιγοκλείνουν και να μπαινοβγαίνουν στη Βουλή, όπως βολεύει. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση κεντρώων, ποτάμια, και ρεματιές, ελληνικές λύσεις, και δεν μας ξεπλένει, ούτε ο Πηνειός ποταμός…

Εδώ, τάχουμε λύσει, αυτά τα θέματα. Άλλος, ονόμασε πολιτική χορηγία, τη μίζα που έλαβε, ως υπουργός. Παραπέρα, ο ωραίος Άκης, μετέστη, φωνάζοντας ότι δεν είναι δικές του οι εξωχώριες εταιρείες, που του βάζανε μίζες. Ο άλλος, πήρε δάνειο από την Τράπεζα, που είχε υποκατάστημα, στο ακίνητο, που αγόρασε, και το δάνειο πληρωνόταν, τζάμπα, από το ενοίκιο που πλήρωνε η τράπεζα, για το δάνειο, που έδωσε…

Είμαστε μπροστά. Ρε τους Βέλγους, και δεν τους τόχα….αυτόφωρο.

ΆΡΑ, έτσι εξηγείται, λέω κι εγώ ο καημένος, γιατί παρακολουθούσαν τον Κο Ανδρουλάκη, για λόγους απόρρητους, που δεν μας λέγανε, για…λόγους, Εθνικής ασφάλειας…Μπορεί, να έχω κι άδικο, ποιος ξέρει…

Μαγική χώρα, στην οποία ζούμε. Εδώ, τα έχουμε λύσει, αυτά τα προβλήματα. Ευτυχώς, που μετά από 10 χρόνια, αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, για το σκάνδαλο siemens.

 Κυρίως, λόγω παραγραφής. Συνεχίζουμε λοιπόν, και για να δούμε τι άλλο θα βγει…

9/12/2022

………….

Τα γεγονότα τρέχουν σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Προσωρινά κρατούμενη για τρίτη κατά σειρά νύχτα, στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ οδηγήθηκε, κατά πληροφορίες, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή,  μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Βελγίου, η οποία έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις στην πολύκροτη υπόθεση «Qatar-gate». 

Η κ. Καϊλή φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου :

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή».

                                                                                 Ρωγμή στην ενημέρωση

1 σχόλιο:

  1. Συντάκτης του κυρίως άρθρου. Βασίλης Παπαστεργιόπουλος. Μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.