ΒΥΡΩΝΑΣ : Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πολιτική της δημοτικής αρχής.

 Την Τετάρτη 7 /12 με δημοσίευμα στη «Ρωγμή στη ενημέρωση» διαβάστε ΕΔΩ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/12/blog-post_8.html κάναμε γνωστά τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βύρωνα.  Αποκαλύψαμε την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ-Κατωπόδη που ενώ θεωρικά καταγγέλλει το νόμο Ν.Δ/θεοδωρικάκου ως αντισυνταγματικό,  αγνοώντας προκλητικά την απόφαση του ΣτΕ , προχώρησε την Τρίτη 6/12 σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αναβληθεί η συνεδρίαση και να έρθει το θέμα για την ανάθεση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε ιδιωτική εταιρεία με κόστος 2 εκατομ ευρώ για το δήμο και με υποθήκευση των δημοτικών τελών, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 
                                                                                                            Σάρολα Βασιλική 

Η Πρωτοβουλία Πολτών Βύρωνα με επικεφαλής την κα Σάρολα Βασιλική σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων  αναφέρει « Στην πόλη μας, η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη το κυβερνητικό αφήγημα της "κυβερνησιμότητας", υιοθέτησε και εφάρμοσε πλήρως τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα της Ν.Δ., αλλοιώνοντας την λαϊκή βούληση, καταστρατηγώντας την αρχή της πλειοψηφίας και καθιστώντας ανούσια την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Και συνεχίζει «Καθήκον κάθε δημοκράτη πολίτη, η προάσπιση του Συντάγματος και ο σεβασμός στην εκάστοτε λαϊκή εντολή».

Αρχή φόρμας

 

 

Διαβάστε την ανακοίνωση

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

✅Απόφαση υπ'αρ. 2377/2022 Ολομέλειας ΣτΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, η λειτουργία των Δήμων από το καλοκαίρι του 2019, όπως διαμορφώθηκε με τους νόμους Ν.Δ./Θεοδωρικάκου.

 ➡️Με την υπ’ αριθμ. 2377/2022 Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις των «νόμων Θεοδωρικάκου» του 2019, σύμφωνα με τις οποίες σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων και αποφάσεων που λαμβάνονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο πέρασαν στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στις οποίες δόθηκαν "δοτές" πλειοψηφίες στην παράταξη του εκάστοτε Δημάρχου.

 ➡️Με την απόφαση αυτή δικαιώθηκαν όλες οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που αντιτάχθηκαν και ανέδειξαν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων Θεοδωρικάκου.

 ➡️Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα , στην έναρξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας, έφερε ψήφισμα στο ΔΣ αναδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα των εν λόγω διατάξεων, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 ➡️Στις 6 Μαϊου 2020, απείχαμε από την συνεδρίαση του ΔΣ αντιδρώντας στα αντιδημοκρατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης που επί της ουσίας κατήργησαν τα Δημοτικά Συμβούλια. Την ίδια στάση τηρήσαμε απέχοντας κατά την εκλογή των μελών των συγκεκριμένων επιτροπών, μη θέλοντας να νομιμοποιήσουμε τη σύνθεσή τους μέσω της συμμετοχής μας. Σήμερα, δικαιωνόμαστε για τις επιλογές και την στάση μας.

 ➡️Στην πόλη μας, η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη το κυβερνητικό αφήγημα της "κυβερνησιμότητας", υιοθέτησε και εφάρμοσε πλήρως τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα της Ν.Δ., αλλοιώνοντας την λαϊκή βούληση, καταστρατηγόντας την αρχή της πλειοψηφίας και καθιστώντας ανούσια την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

 ➡️Με την απόφαση του ΣτΕ καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που τους υιοθέτησαν καθώς, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Ανώτατου Ακυτωτικού Δικαστηρίου, "κατά τον χρόνο ψήφισης των σχετικών διατάξεων, δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (ν. 4555/2018), ώστε να δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος η τόσο σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στη βούληση των εκλογέων".

 ➡️Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία αγνόησε πλήρως τις αντιδράσεις νομικών και κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για αντισυνταγματικές διατάξεις και αντιδημοκρατική εκτροπή.

 ➡️Οι συνέπειες της απόφασης είναι προς το παρόν άγνωστες, μιας και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επί της ουσίας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται (από τούδε και στο εξής) από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής βρίσκονται στον «αέρα», πάσχουν ακυρότητας ως παράνομες και αντισυνταγματικές, μιας και οι εν λόγω Επιτροπές είναι απονομοποιημένες πλέον, τόσο ως προς την σύνθεσή τους όσο και ως προς τις καίριες για τη λειτουργία ενός Δήμου, αρμοδιότητες που ασκούν.

 ✅Καθήκον κάθε δημοκράτη πολίτη, η προάσπιση του Συντάγματος και ο σεβασμός στην εκάστοτε λαϊκή εντολή.


                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.