Mεγάλη απεργιακή διαδήλωση για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του ΕΣΥ (ΦΩΤΟ)

               ΟΧΙ στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο, που κατεδαφίζει το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών επιχειρήσεων  Υγείας, στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων και της σημερινής 24ωρης απεργίας των υγειονομικών γιατρών που είχαν προκηρύξει ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ, της στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ για το δημόσιο.


«Πάρτε πίσω το έκτρωμα» φώναζαν οι διαδηλωτές όλων των ηλικιών που ζητούν να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου που θεσπίζει  τη μερική απασχόληση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις. 

Την ώρα που άρχισε να πλημυρίζει από διαδηλωτές η οδός Αμαλίας  μπροστά στη Βουλή, αστυνομικοί της Ομάδας  Διαχείρισης και Οροθέτησης Συναθροίσεων εμφανίστηκαν για να  μην επιτρέψουν  να κλείσουν το οδόστρωμα οι διαδηλωτές και στη συνέχεια ήρθε και διμοιρία των ΜΑΤ.


 

 Ο όγκος όμως των διαδηλωτών τους υποχρέωσε σε υποχώρηση και η Αμαλίας  μπροστά στη βουλή πλημμύρησε διαδηλωτές. 

Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν δωρεάν Υγεία για όλους και όλες ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση  ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει το ΕΣΥ και μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες. 

 

 Στα πανό τους μεταξύ άλλων έγραφαν «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», «Όχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις», «προλήψεις και μονιμοποίηση προσωπικού στα νοσοκομεία » απαιτώντας, αυξήσεις μισθών και χρηματοδότηση για το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που "κτυπά στην καρδία το ΕΣΥ" συνεχίζεται στη ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 2/12.   

                                                     

                     

                                                      

                                                                                                           

                                                                        

                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.