ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Δυσαρέσκεια επικρατεί σε 916.000 συνταξιούχους καθώς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση

 Ξεκίνησαν  οι πληρωμές και   μεγάλο τμήμα συνταξιούχων δεν θα πάρει την αύξηση του 7,75%.

 

Δυσαρέσκεια  επικρατεί σε μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων αφού 916.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν ούτε ευρώ αύξηση εξ αιτίας της προσωπικής διαφοράς που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να την διατηρεί.

Τα τελευταία 13 χρόνια  οι μνημονιακές κυβερνήσεις πήραν πάνω από 100 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους.

Σήμερα 13 χρόνια μετά, δίνουν σε έναν αριθμό συνταξιούχων και όχι σε όλους, αύξηση 7,75% που δεν μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της ζωής.

Στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης, αντιλαμβανόμενα τη δυσαρέσκεια, εν όψει εκλογών δηλώνουν ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος δεν αποκλείεται να υπάρξει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών αυτού του προβλήματος με τη προσωπική διαφορά.

 Το πολυδιαφημισμένο από κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ μέτρο, της αύξησης του 7,75% , αποδείχθηκε… άνθρακας ο θησαυρός,  καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. 

Ενώ   ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%, ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, οι συνταξιούχοι πήραν μηδέν αύξηση το 2022, παρόλο που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι τιμές σε ρεύμα-φυσικό-αέριο-πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν από τη κυβέρνηση να καταργήσει ΤΩΡΑ την προσωπική διαφορά, να δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η αύξηση 7,75% και στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις. Να επανέλθει η 13-14η σύνταξη, να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά. Καμία σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ.

Οι κυβερνώντες και τα κόμματα εξουσίας  προσπαθούν προεκλογικά άλλη μια φορά  να τους κοροϊδεύουν.

 Ίσως αυτή τη φορά να μην το καταφέρουν. Οι προεκλογικές παροχολογίες και τα μεγάλα «ΘΑ» γυρίσουν  μπούμερανγκ την ημέρα της Κάλπης!! 

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Άρχισε η καταβολή των συντάξεων και ολοκληρώνεται την Δευτέρα. Ποιοι θα πάρουν αύξηση

 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/01/blog-post_26.html


 

                                                        Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.