Συνεχίζει την εξαπάτηση των συνταξιούχων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουμε πάρει πολλά μέτρα για να ενισχύσουμε το εισόδημα των απόμαχων της εργασίας, αρέσκεται να  επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του

 Ξεχνά ότι:

- Η αύξηση που δόθηκε σε συνταξιούχους- όχι σε όλους- και αφορά μόνο την κύρια σύνταξη, όχι και την επικουρική, είναι αποφασισμένη με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, αλλά με πληθωρισμό 15% στα τρόφιμα, το 7.75%  δεν αρκεί να καλύψει την απώλεια του εισοδήματος από την πολυποίκιλη ακρίβεια και τις καθημερινές ανατιμήσεις σε τρόφιμα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

- Έκοψε την 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα την διατηρήσει για να δώσει τα χρήματα αυτά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Τα έκανε «θάλασσα» με τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, δίνοντας λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους, που συνεχίζουν, είτε να έχουν προσωπική διαφορά και να αποκλείονται από παρούσες και μελλοντικές αυξήσεις, είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από εκείνα που δικαιούνται.

- Φορολόγησε ακόμη και τα αναδρομικά που επέστρεψε για κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι, να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, κομμένα ακόμα και στο 50%.

Στέρησε τα αναδρομικά για επικουρικές και δώρα που επιδίκασε το ΣτΕ.

- Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη, σε χήρους και αναπήρους και χορήγησε δεύτερη σύνταξη, σε χιλιάδες πρώην και νυν βουλευτές, νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ.

-  Άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αντί για 13η σύνταξη, πήραν πενιχρά επιδόματα (250 και 200 ευρώ) πλήρως αναντίστοιχα, με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία.

-Πάνω από 97.000 συνταξιούχοι αναμένουν την ληξιπρόθεσμη επικουρική σύνταξη, έως και επτά χρόνια.  

-Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν την κύρια σύνταξη τους δυόμιση  και πλέον χρόνια.

 Τώρα διαπιστώνοντας την δυσαρέσκεια των συνταξιούχων, μπροστά στις εκλογές αρχίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία να επεξεργάζονται σενάρια για να δώσουν πιθανά κάποιας μορφής εφάπαξ επίδομα και όχι μηνιαία αύξηση, στις 916. 000 συνταξιούχους που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ λόγο προσωπικής διαφοράς. Επιδίωξη των επιτελείων είναι να  τους ψηφίσουν οι συνταξιούχοι για να αντιμετωπίσουν τα ζόρια που φαίνεται πως έχουν μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Τώρα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι ο e-ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων που αναγνωρίζουν ότι εχει καθυστερήσει η πληρωμή τους.

Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουν να  ξεγελάσουν τους συνταξιούχους, που απαιτούν να καταργηθούν οι νόμοι Κατρούγκαλου και Βρούτση, να δοθεί η αύξηση σε όλους τους συνταξιούχους και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά, να καταβληθούν σε όλους τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ, να επανέλθει η 13-14η σύνταξη. Καμία σύνταξη κάτω από τα 1000 ευρώ και αναλογική αναπροσαρμογή προς τα πάνω  σε όλες τις συντάξεις.

                                                                            

                                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.