Γαλλική πρεσβεία: Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της «ΜΑΧΗ» που προσπάθησε να προσάγει η ΕΛ.ΑΣ.

 

 Η τοποθέτηση ενός ΠΑΝΟ με σελοτέιπ και η θυροκόλληση ενός ψηφίσματος αλληλεγγύης στους Γάλλους  απεργούν στην πρεσβεία της Γαλλίας στην οδό Β. Σοφίας,  από συνδικαλιστές της «ΜΑΧΗ-   Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Εργατική Κίνηση»  ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΜΑΚΡΟΝ που αυξάνει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση,

κινητοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν κλοιό στους συνδικαλιστές και επι μιάμιση ώρα με την απειλή της βίαιης  προσαγωγής στο Α.Τ. Συντάγματος, δεν τους άφηναν να φύγουν.

 

Η σθεναρή άρνηση των συνδικαλιστών της "ΜΑΧΗ" να μην αποδεχθούν  τον περιορισμό του δικαιώματος να διαδηλώνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό,  να μην δεχθούν την αναίτια προσαγωγή, η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτής του ΜεΡΑ 25 οι παρεμβάσεις δικηγόρων ανάγκασε τελικά και μετά από μια και πλέον ώρα αδικαιολόγητης ταλαιπωρίας, την γενική διεύθυνση της αστυνομίας σε αναδίπλωση και να δώσει εντολή  να μην προχωρήσουν στην προσαγωγή των συνδικαλιστών, να καταγράψουν τα στοιχεία τους, και να αφεθούν ελεύθεροι.    

Η στάση της Γενικής Διεύθυνσης αστυνομίας, η οποία ανεξήγητα επιχείρησε να προβεί σε προσαγωγές απέναντι σε μια παρέμβαση με ένα πανό και μια ντουντουκα, αναδεικνύει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ν.Δ απέναντι ακόμα και σε απλές συμβολικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. 

Η ιστοσελίδα efsyn.gr έγραψε για το θέμα αυτό:  

«Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα της Τρίτης (31 Ιανουαρίου) οι 6 συνδικαλιστές τους οποίους η Αστυνομία επιχείρησε να προσάγει έξω από την Γαλλική πρεσβεία, στη Βασ. Σοφίας, χωρίς λόγο και αιτία. «Ολη η ιστορία ήταν γιατί βάλαμε ένα σελοτέιπ και ένα πανό», σχολίασαν σκωπτικά συνδικαλιστές στην efsyn.gr

Οπως έγραφε νωρίτερα η ιστοσελίδα, συνδικαλιστές-μέλη της «ΜΑΧΗ - Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση» βρέθηκαν έξω από την πρεσβεία σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στους Γάλλους απεργούς. Σήκωσαν πανό και τειχοκόλλησαν μια προκήρυξη, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες».



                                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.