ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Τρεις νέοι συγγραφείς παρουσίασαν τα βιβλία τους στο Zatopek book cafe (φωτο)

 


Οι εκδόσεις Θράκα υποδέχθηκαν και παρουσίασαν  το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου, στον όμορφο ζεστό και φιλόξενο χώρο, στο βιβλιοκάφε  Zatopek book cafe  στην Καλλιθέα τρεις σπουδαίους συγγραφείς  της νέα γενιάς.

Οι συγγραφείς παρουσίασαν ξεχωριστά ο καθένας τη δημιουργία του, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των φίλων που γέμισε το ζεστό χώρο του βιβλιοπωλείου

Kλεομένη Παπαϊωάννου (Δυστ[ρ]οπία - Θράκα 2021).


Δημήτρη Στατήρη (Εκεί που η όραση περισσεύει- Θράκα 2022).

Γεωργία Διάκου (Αυτά που φαίνονται στο φως μου μοιάζουν οικεία)- Θράκα 2022).


 
Λίγα λόγια για την παρουσίαση:

Το Σάββατο σε μια όμορφη, ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη αισιοδοξία από νέους δημιουργούς στο ξεχωριστό χώρο  Zatopek book cafe στην Καλλιθέα, που συνδυάζει την κοινωνική συναναστροφή με την αγάπη για το βιβλίο προφέροντας ηρεμία στους θαμώνες, τρεις νέοι συγγραφείς παρουσίασαν την δουλειά τους.

Οι συγγραφείς παρουσίασαν ξεχωριστά  ο καθένας το δημιούργημα του, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των φίλων που γέμισε το ζεστό χώρο του βιβλιοπωλείου.  

 

Την ποιητική συλλογή «Δυστ[ρ]οπία» του Κλεομένη Παπαϊωάννου παρουσίασαν και μίλησαν  η Αμαλία Κοτσαδάμ ηθοποιός - γραφίστρια και ο ποιητής - ζωγράφος Δημήτρης Στενός.

 


Το «Εκεί που η όραση περισσεύει» του Δημήτρη Στατήρη το παρουσίασαν ο λογοτέχνης Χρήστος Αρμάντο Γκέζος και ο λογοπεδικός Ηλίας Βογδανης. 

Για την ποιητική συλλογή της Γεωργία Διάκου «Αυτά που φαίνονται στο φως μου μοιάζουν οικεία» μίλησαν οι Βίκυ Μπρούσαλη και η Ευγενία Γραμμένου.

                                

                                       

                                                               

                                                 

 *

Ο Κλεομένης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Το 2014 συμμετείχε με ένα μικρό διήγημα τρόμου στο“25th hour project”. Μέσα στην ίδια χρονιά, οι εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφόρησαν την πρώτη του ποιητική συλλογή “Γράμμα σε αλλόκοτη καρδιά” και έπειτα, τον Σεπτέμβρη του 2015, τη δεύτερη “Αποδομώντας το άπειρο”.

Η τελευταία ποιητική του συλλογή “Δυστ[ρ]οπία”κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2021 από της εκδώσεις Θράκα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και στα βεγγαλικά (bengali). Εκτός από ποιήματα γράφει επίσης διηγήματα τρόμου, και επιστημονικής φαντασίας. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Vakxikon.gr, Τhraka Μagazine, στο διδακτικό frear και στο Varelaki blog.

 **

Ο Δημήτρης Στατήρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε μηχανολογία. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, και έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ο σολίστ και άλλα πεζά», Θράκα 2016, «ξένοι στην κόψη», Σμίλη 2018, «προτομές», Σμίλη 2020 και τη νουβέλα «Εκεί που η όραση περισσεύει», Θράκα 2022.

***

Η Γεωργία Διάκου (1995) είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τελειόφοιτη του τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ με κατεύθυνση Σκηνοθεσίας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Αυτά που φαίνονται στο φως μού μοιάζουν οικεία», εκδόσεις Θράκα και έχει συγγράψει με τη Μελίνα Αποστολίδου το θεατρικό έργο «Η πόλη έβαλε τους ανθρώπους της στα παγκάκια και κατάπιε μια μέντα», εκδόσεις Βακχικόν. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ενώ διατηρεί το blog https://sociallubricant.espivblogs.net/


                                                                   Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.