ΒΕΡΟΛΙΝΟ: 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Σταματήστε να σκοτώνετε τον πολιτισμό στην Ελλάδα»

 Ο αγώνας του καλλιτεχνικού κόσμου ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85 για την υποβάθμιση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών έφτασε μέχρι το Βερολίνο.



       Το πανό διαμαρτυρίας που σηκώθηκε στο «κόκκινο» χαλί του Φεστιβάλ                      «Σταματήστε να σκοτώνετε τον πολιτισμό στην Ελλάδα»


 Ο Αργύρης Ξάφης στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Music» της Αντζελα Σάνελεκ,  που  γυρίστηκε στην Ελλάδα και επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη Μαρίσα Τριανταφυλλίδου,  μίλησε για τον αγώνα των ηθοποιών και ζήτησε τη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού κόσμου.  «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας για να λυθεί το θέμα. Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό όσον αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα» επεσήμανε.

Η νέα ταινία της Γερμανίδας Αγγέλα Σάνελεκ «Music» με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Αργύρη Ξάφη έχει γυριστεί στην Ελλάδα και διεκδικεί τη Χρυσή Άρκτο στη φετινή Μπερλινάλε. Αποτελεί μια συμπαραγωγή Γερμανίας, Γαλλίας, Σερβίας και Ελλάδας. 


                                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.