24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στον ΕΦΚΑ Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

  

 Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΠΟΠΟΚΠ) προχωρά σε 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στον ΕΦΚΑ Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 για τα μέλη της που υπηρετούν στον Φορέα.

 Διαβάστε την ανακοίνωση

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στη σκιά ενός μαζικού εγκλήματος και μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας σε βάρος του λαού και ειδικότερα της νεολαίας, με απόλυτη συνευθύνη κυβερνήσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων, στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το κουβάρι των συνεπειών των δολοφονικών ιδιωτικοποιήσεων που έχουν καθαρά ταξικό χαρακτήρα, ξετυλίγεται σε τομείς και υπηρεσίες που θα έπρεπε να αποτελούν δημόσια αγαθά, όμως έχουν εκχωρηθεί ή έχουν ξεπουληθεί στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν ξεχνάμε τη διάλυση της δημόσιας υγείας προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών, την εγκατάλειψη της εκπαίδευσης, τη μετατροπή της ενέργειας σε χρηματιστηριακό προϊόν, τους πλημμυρισμένους δρόμους, τη στιγμή που δαπανούνται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και για την ΕΛ.ΑΣ...

Το ίδιο στοχοποιημένη και η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, που βάλλεται διά της με χειρουργική ακρίβεια απαξίωσης του ΕΦΚΑ και των εργαζομένων του. Άλλωστε, από τη διάταξη για το «πλεονάζον προσωπικό», τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό από την κινητικότητα αλλά και τη μεθοδευμένη στοχοποίηση των εργαζομένων του Φορέα, την ομηρία «ωφελουμένων» με ελαστικές μορφές εργασίας για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της υποστελέχωσής του, τα κλιμάκια του ανέφικτου στόχου, την επικοινωνιακή διαχείριση της έκδοσης συντάξεων με το «κουμπί» της ψηφιακής σύνταξης, τον «project manager», την είσοδο ιδιωτών (πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων) και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης», μέχρι την παραχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου 1555 σε εταιρία έναντι εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τη δημιουργία του ΤΕΚΑ και τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Φορέα από Α.Ε., ο στόχος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του εποπτεύοντος υπουργείου, που με ιδιαίτερη «προθυμία» υπηρετούν οι Διοικήσεις του ΕΦΚΑ, ήταν και είναι ξεκάθαρος: η πλήρης άλωση του θεσμού της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 για τα μέλη της που υπηρετούν στον Φορέα και καλεί όλους τους εργαζόμενούς του να δώσουν μαζικά την ίδια ημέρα το δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ...

Με τις συνθήκες εργασίας στον ΕΦΚΑ-σύγχρονο κάτεργο και την αποδόμησή του, την υποστελέχωση, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας, τα ανεδαφικά και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, την απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, την πολυνομία και τα δυσεπίλυτα προβλήματα, την ευνοιοκρατία, την αναξιοκρατία, την τρομοκρατία και τις απειλές.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:

Στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, στη μετατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας σε διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην καταλήστευση του εισοδήματός μας, στην περαιτέρω φτωχοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, στην εξαπάτηση της κοινωνίας με επικοινωνιακά τεχνάσματα, προεκλογικές αψιμαχίες και ψευδοδιλήμματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που θα εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

û Ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματοποιημένης απονομής όλων των συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ), μακριά από την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος και τον εμπαιγμό των ασφαλισμένων με τις αποσπασματικές και εμβαλωματικές πρακτικές που έχουν ακολουθήσει όλες οι πολιτικές ηγεσίες μέχρι σήμερα.

 û Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης και Παροχών, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

û Καμιά εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες (έκδοση συντάξεων, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, καθαριότητα, φύλαξη), που οδηγεί στη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του και στο ξεπούλημά τους - Έξω οι ιδιώτες, τα golden boys και οι μάνατζερ από τον Φορέα.

û Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, και αναδιανομή του ήδη υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού βάσει των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών.

û Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες - Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

û Κατάργηση της διάταξης περί πλεονάζοντος προσωπικού. û

 Κατάργηση του «νόμου Χατζηδάκη», που εισάγει ιδιώτες σε θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών.

û Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον Φορέα, με τη συμμετοχή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, και όχι «αξιοποίηση» με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια από μία Α.Ε.

û Εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις υπηρεσίες του – Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων και διευθέτηση όλων των προβλημάτων καθημερινής λειτουργίας (καθαριότητα, ασφάλεια, ωράριο εξυπηρέτησης κοινού).

 û Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και διαλειτουργουσών εφαρμογών.

 û Άμεση κατάργηση εξαίρεσης των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας καθώς και κάθε άλλης διάταξης και διαδικασίας που θα εμπεδώνει μια αντισυνταγματική πραγματικότητα διαχωρισμού των εργαζομένων του από τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

û Συνεχή και διαρκή επιμόρφωση στα αντικείμενα του Φορέα.

û Εκκίνηση της διαδικασίας των κρίσεων με διασφάλιση της ορθής και αξιοκρατικής εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

û Πλήρη κατάργηση της υποχρέωσης διενέργειας rapid tests με ίδιο κόστος από οποιαδήποτε κατηγορία υπαλλήλων.

û Πλήρη επιστροφή σε όλους τους υπαλλήλους του συνολικού ποσού που παράνομα και αντισυνταγματικά έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν με δική τους δαπάνη για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests για COVID-19), με κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης.

û Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων.

Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μας ενάντια στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΠΟΚΠ στον ΕΦΚΑ ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό «παρών» στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Αθήνα: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29), 11 π.μ. Θεσσαλονίκη: Γραφεία ΕΦΚΑ Αριστοτέλους, 11 π.μ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Το Δ.Σ.

                   Η Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας 

             Νότα Βασιλοπούλου                                Κική Ρομποτή

                                                         

                                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.