Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη (φωτο)

 Την Τετάρτη στις 18:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού 41 και Πετμεζά. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,  του αναρχικού χώρου και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στην κινητοποίηση οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως : «Δεν ήταν λάθος, ούτε η κακή στιγμή, τα κέρδη τους μπαίνουν πιο πάνω από τη ζωή», «Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ξεπούλησαν τα πάντα πεθαίνει ο λαός», «Μέσα Μεταφοράς, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό»¨.

Μόλις η πορεία ξεκινούσε για την βουλή, η  αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού και έγραφαν συνθήματα στα τζάμια της εταιρείας. Μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον των διαδηλωτών και πέταξε χημικά ενώ ορισμένοι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 Όταν η πορεία έφτασε  στις 19:50 μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη,  δυνάμεις καταστολής  της ΕΛΑΣ έχοντας ως στόχο να διαλυθούν οι διαδηλωτές και να μην παραμείνουν  έξω από τη βουλή, τους επιτέθηκαν αναίτια, με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Επικράτησε για λίγο πανικός και η πορεία κόπηκε στα δυο, επί της οδού Αμαλίας.

                  












 

                                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.