24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Ο υπουργός εσωτερικών Βορίδης την κοπάνησε από το υπουργείο για να μην συναντηθεί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

 Απεργία και συλλαλητήριο εργαζομένων στους δήμους στο κέντρο της Αθήνας.

  Ο υπουργός εσωτερικών Βορίδης την κοπάνησε από το υπουργείο για να μην συναντηθεί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ  αφήνοντας πίσω τα ΜΑΤ να φυλούν  το υπουργείο. 

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με συνθήματα όπως «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»  «Μόνιμη δουλειά για όλο το λαό όχι στο μεσαίωνα τον εργασιακό» και με αιτήματα:

Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων. Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων. 

Οι εργαζόμενοι στους δήμους το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο και στη συνέχεια   με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και στο Υπουργείο Εσωτερικών επί της Βασ. Σοφίας.                                                                                       

                                                     

 

Λίγο πριν φτάσουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο εσωτερικών σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 ο Βορίδης την κοπάνησε για να αποφύγει την συνάντηση μαζί τους,                                               

       αφήνοντας σε πίσω του, τα ΜΑΤ να φυλάνε το υπουργείο.

Την στάση αυτή του υπουργού Βορίδη κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Κολωνάκι 
για να τον συναντήσουν τον υπουργό, αλλά βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ που είχαν κλείσει κάθε δρόμο προς σε αυτή την κατεύθυνση.
             
                    
      
     

Στη συνέχεια οι απεργοί εργαζόμενοι στους δήμους αντιμετωπίστηκαν με χημικά και μπλόκα της Αστυνομίας στους δρόμους περιμετρικά του Κολωνακίου, για να μην χαλάσει η ηρεμία  του κ. Υπουργού, αλλά μπορεί απαξιωτικά να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους απεργούς. 


..........

Η σημερινή 24ωρη απεργία είχε ως βασικό στόχο την κατάργηση της αντιδημοκρατικής διάταξης του νόμου Βορίδη/Ν.Δ. που ουσιαστικά παρεμβαίνει και καταργεί την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο στους δήμους της χώρας. Αφού τους υποχρεώνει να μην εφαρμόζουν πρωτόδικες αποφάσεις, όταν είναι θετικές για εργαζόμενους και να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα σε διεκδικήσεις εργαζομένων. Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Για αυτά τα ένα τόσο σοβαρό αιτήματα, δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί μια 24ωρη απεργία να αναγκάσει την συγκεκριμένη κυβέρνηση να κάνει πίσω και να  καταργήσει μια βαθιά  αντιδημοκρατική διάταξη.

Χρειάζεται μαζικός αγώνας με σχέδιο, διάρκεια και ευρύτερο μέτωπο δυνάμεων και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

 Άρα  είναι πιθανό με την σημερινή απεργία να   πέφτει η αυλαία των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ  παρά τα παχιά λόγια ορισμένων.

Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και ας πράξουν ανάλογα,  εκλογικά και συνδικαλιστικά.

                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.