ΒΥΡΩΝΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βύρωνα για τα προβλήματα σε σχολεία (φωτο)

  

Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη», σύλλογοι γονέων την  Τρίτη 4 Απρίλη το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Βύρωνα, για τα κτηριακά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Τα 1ο – 6ο  δημοτικά σχολεία μετά από τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο διαπιστώθηκαν προβλήματα. Το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο, παραμένουν κλειστά λόγω πτώσης σοβάδων και συνεχίζονται οι εργασίες για την επισκευή τους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Βύρωνα και στη συνέχεια, μπήκαν στο δημαρχείο για να συναντήσουν τον δήμαρχο και να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα των σχολείων, απαιτώντας διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων. Ο Δήμαρχος καθώς και οι αντιδήμαρχοι απουσίαζαν και στη συνέχεια αφού ενημερώθηκαν αρμοδίως ήρθαν προς συνάντηση με τους διαμαρτυρόμενους οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κόκκαλης Δ, Καραγιάννης Μ., Σπυρόπουλος Χρήστος.


 Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ήρθαν αντιμέτωποι με τους γονείς και το Δ.Σ, του συλλόγου εκπαιδευτικών που τους έθεσαν μια σειρά ζητήματα για την κατάσταση στα σχολεία. Γονείς και εκπαιδευτικοί επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική αρχή  για τα προβλήματα και απαίτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων. Απαίτησαν μετά και την πτώση των σοβάδων στο σχολικό συγκρότημα 1ο  Γυμνάσιο-Λύκειο να εγγυηθεί η δημοτική αρχή και να υπογράψει ότι τα σχολεία είναι καταλληλά και ελεγμένα ώστε να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια.


Οι αντιδήμαρχοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους. Έκαναν γενικόλογες αναφορές για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία και δεσμεύτηκαν ότι από αύριο θα αρχίσει ο δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στο 1ο και 6ο  δημοτικά σχολεία και εάν διαπιστωθούν προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. Το 1οΓυμν.-1ο Λύκειο θα ανοίξουν κανονικά μετά το Πάσχα και ότι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των προσεισμικών ελέγχων που έχει γίνει στα σχολεία. Ενδεικτικό  των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχολεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής είναι ότι μητέρα  όταν ανέφερε ότι στο 8ο δημοτικό σχολείο υπάρχουν σάπια κάγκελα, απάντηση δεν πήρε. 

Τα ερωτήματα που τέθηκαν στους αντιδημάρχους πολλά, γιατί μόνο αυτοί οφείλουν να γνωρίζουν, πως γίνεται κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να διαβεβαιώνουν τη σχολική κοινότητα, το δημοτικό συμβούλιο ότι έγιναν όλες οι τεχνικές παρεμβάσεις και είναι όλα ελεγμένα και ασφαλή και κάθε χρόνο στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να υπάρχουν προβλήματα, σοβάδες να πέφτουν, σχολεία να κλείνουν. Κάτι δεν γίνεται σωστά.  

Η Ένωση, οι σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή και δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα από τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο που έγινε σε σχολεία και εάν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Οι γονείς και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αποχώρησαν, όχι όμως ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Γείτονας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήταν παρών στην παράσταση, ανέφερε ότι η παράταξή του έχει καταθέσει αίτημα με υπογραφές, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και εκεί θα ειπωθούν όλα για τα σχολεία.

Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους συλλόγους γονέων να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους για να συζητήσουν και να συντονίσουν τη δράση τους για ανοικτά και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά.  

Την Τετάρτη 5/4 στις 19:00, προχωρούν  σε πολύμορφες δράσεις στην Καραολή και Δημητρίου, καλώντας όλους τους φορείς της πόλης σε συμπαράσταση.

 



                                                                                        Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.