ΤΣΙΠΡΑΣ: Προφανώς και θα διατηρήσουμε τον φράχτη στον Έβρο....

Σε συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει: 

"Προφανώς και θα διατηρήσουμε τον φράχτη στον Έβρο αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτό."

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα είναι βιώσιμη και μακράς πνοής»

 

 "Η πρόσκληση (για συνεργασία) δεν εξαιρεί κανέναν, πλην της Ν.Δ. και της Ακροδεξιάς"

 

Σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο  Αντώνη Αντζολέτο στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης

 αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες δεν θα λάβουν υπόψη τους τα γκάλοπ.

Εκφράζει την άποψη ότι «Η απλή αναλογική είναι κατά γενική ομολογία το δικαιότερο σύστημα. Αξίζει να δοκιμαστεί για πρώτη φορά και να δώσει σταθερή κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Πιστεύω βαθιά ότι θα είναι μια μεγάλη θετική αλλαγή για τον τόπο. Αν αυτό λειτουργήσει, δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψουμε στην οξύτητα, στην πόλωση, στις αμαρτωλές και αλαζονικές, όπως αποδείχθηκε, κυβερνήσεις μειοψηφίας, που όμως ονομάζαμε αυτοδύναμες», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνει ότι από την πρότασή του για κυβερνητική συνεργασία δεν εξαιρείται κανείς «εκτός από τη ΝΔ, το κόμμα του κ. Βελόπουλου και την ακροδεξιά».

Στο ερώτημα "Μετά  το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το γενικό αίτημα είναι να αλλάξει το κράτος. Τι πρέπει να αλλάξει, κατά τη γνώμη σας, στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών; Υπάρχει ανάγκη εντατικότερης αξιολόγησης του προσωπικού;"

Απαντά  Υπάρχουν δεκάδες πληγές και παθογένειες, που καθιστούν το κράτος αναποτελεσματικό, άδικο, εχθρικό, ακόμη και επικίνδυνο, όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ενδημικό ρουσφέτι, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, βόλεμα των ημετέρων, ιδιοποίηση του δημόσιου χρήματος με όρους αδιαφάνειας και διαφθοράς. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που υποσχέθηκε και διαφήμισε την αριστεία και το επιτελικό κράτος, το μόνο που έκανε ήταν τελικά να επενδύσει στις παθογένειες για ίδιον όφελος. Πολιτικό, αλλά και οικονομικό. Προσέδωσε στο κράτος όχι απλώς καθεστωτικά, αλλά ιδιοκτησιακά χαρακτηριστικά. Κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει το κράτος κατά κάποιο τρόπο, με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη βασικό μέτοχο. Ιδιόκτητη ΕΥΠ, ιδιόκτητη ΕΡΤ, ιδιόκτητα ταμεία ανοιχτά σε απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων. Και προκλητικό βόλεμα συγγενών και φίλων με παχυλές αμοιβές και σκανδαλώδη αδιαφάνεια. Ολα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Και ας έχει κομματικό κόστος. Θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο. Με αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και αξιολόγησης. Με έλεγχο σε κάθε πτυχή της λειτουργίας και της δράσης του. Σε κάθε ευρώ που ξοδεύεται. Με την ψηφιοποίηση ως εργαλείο και μέσο για να γίνει πιο φιλικό προς τον πολίτη. Και βέβαια με αναδιοργάνωση των «σκληρών» μηχανισμών του, όπως η ΕΥΠ και η Αστυνομία.

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και πολυσυλλεκτικό: «Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και το ίδιο ύφος» τονίζει, προσθέτοντας ότι το να αναγνωρίζει κανείς λάθη και μάλιστα δημόσια, να τα ξεχωρίζει από τις προθέσεις και να βλέπει τις αρνητικές επιπτώσεις τους στη συλλογική  δράση, είναι πράξη στοιχειώδους ευθύνης.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ: 

https://www.kathimerini.gr/politics/562362817/alexis-tsipras-stin-k-i-proodeytiki-kyvernisi-tha-einai-viosimi-kai-makras-pnois

  Πηγή:kathimerini.gr

                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.