ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβάλλεται η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου …..άγνωστο για πότε!

 .  Νέα πρόσκληση έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δ.Σ.την Πέμπτη 11/05/2023 για τέσσερα θέματα, ώρα (12:00 -14:00).  
           Φωτο: αρχείου 


Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου υποχρεωτική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί. Αναβάλλεται άγνωστο για πότε!

Το δημοτικό συμβούλιο αναβάλλεται γιατί  δεν έλαβε την πρόσκληση για την συνεδρίαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης ΜΑΖΙ για το Βύρωνα κ. Μπαντής Μιλτιάδης. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέλος το οποίο είτε δεν έχει προσκληθεί καθόλου είτε δεν έχει προσκληθεί εγκαίρως, η συνεδρίαση δεν είναι νόμιμη.,
Πρόκειται για αστοχία, παράλειψή, προχειρότητα, ή για κάτι άλλο; προκειμένου να γίνει δημοτικό συμβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές και να μην απαντηθούν ΤΩΡΑ κάποιες ερωτήσεις που καίνε;

Υπάρχουν ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από το Φεβρουάριο δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.

Να επισημάνουμε ότι το προηγούμενο τακτικό δημοτικό συμβούλιο είχε πραγματοποιηθεί 22 Μαρτίου, ενώ στις 11 Απρίλιου έγινε μονοθεματικό συμβούλιο για τα κτηριακά προβλήματα σε σχολεία της πόλης.

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν ότι θα γίνει συνεδρίαση (δια περιφοράς) για τέσσερα θέματα που πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, την Πέμπτη 11 Μαΐου ώρα 12:00 -14:00.

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση- ΡΕΚ στις ερωτήσεις που είχε καταθέσει για την σημερινή τακτική  συνεδρίαση,  ανέφερε  με "προφητικό τρόπο"  μεταξύ άλλων, ότι:

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κύριο όργανο στη λειτουργεία του Δήμου και στην δημοκρατική του λειτουργία είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο το λειτουργείτε, όπως η άρνηση ή παρελκυστική τακτική σας να μην απαντάτε στα ερωτήματα που σας θέτουμε όχι μόνο σαν Ρ.Ε.Κ, παραβιάζοντας επανειλημμένα το νόμο και κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, οδηγεί στην απαξίωση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, του θεσμού της αυτοδιοίκησης  και γενικότερα της πολιτικής.

Με την πολιτική  αντιδημοκρατική πρακτική σας επιδιώκετε επίσης να υποβαθμίσετε το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο. Αυτή σας την πολιτική τακτική δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε, την καταγγέλλουμε και επανερχόμαστε με τα ερωτήματα που δεν έχετε απαντήσει μέχρι σήμερα και με νέα ερωτήματα για τα οποία ζητάμε απαντήσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 10 Μαΐου 2023.

Διαβάστε ΕΔΩ τις ερωτήσεις της ΡΕΚ

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/05/10.html

 

                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.