ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ & ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Μετά το πολιτικό πρόστιμο στο ΜέΡΑ25 ήρθε η σειρά του ΚΚΕ.

  • Απαράδεκτα πολιτικά πρόστιμα από τον δήμο Αθηναίων για «αφισορύπανση»

Η αρχή των προστίμων για αφισορύπανση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πολιτικό πρόστιμο 15.900 ευρώ στο ΜέΡΑ25 για πολιτική αφισορύπανση, που προκαλούν οι πολιτικές του αφίσες, εν' όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Είναι μία νέα πολιτική αυταρχισμού και φίμωσης του δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη -παιδί της γνωστής πολιτικής οικογένειας- καθώς και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων στο όνομα της καταπολέμησης δήθεν της αφισορύπανσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας του δήμου.

Λίγα 24ωρα μετά το πρόστιμο στο ΜέΡΑ 25 ο δήμος επέβαλε πολιτικό πρόστιμο και στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές αφίσες στους δρόμους της πόλης, με τις οποίες το Κόμμα προπαγανδίζει τις θέσεις και τα συνθήματά του εν' όψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιούνη. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 21.600 ευρώ.


Σε ανακοίνωσή της για το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος της Αθήνας στο ΚΚΕ, η Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η δημοτική αρχή της ΝΔ προχωράει στην απαράδεκτη ενέργεια να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιούνη, όπως έγινε και με άλλα κόμματα (ΜέΡΑ25).

Η διοίκηση του δήμου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπροστάρη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτήν. Άλλωστε, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει αναλάβει εδώ και καιρό έναν διπλό ρόλο, από τη μια, του τροχονόμου των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και, από την άλλη, του "επιτηρητή" προκειμένου το κέντρο της Αθήνας να είναι αποστειρωμένο από κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την πολιτική που υλοποιεί και η δική του κυβέρνηση».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", το θέμα των προστίμων έφερε την Δευτέρα 12/6 στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας προς τη διοίκηση του δήμου: «Δεν ξέρω αν έχετε δει τους βουλευτές του κόμματός σας και τους υποψήφιους πολιτευτές του κόμματός σας πόσο έχουν γεμίσει με τρικάκια και φυλλάδια τις πολυκατοικίες κι όλες τις εισόδους της Αθήνας. Αλλά η "ευαισθησία" σας δεν τους πιάνει αυτούς... Πολιτικά σας καταγγείλαμε και διαφωνήσαμε με το μέτρο που είχατε πάρει στο δημοτικό συμβούλιο, πολιτικά θα σας αντιμετωπίσουμε με νέα άνοδο του ΚΚΕ όπως έγινε στην Αθήνα στις προηγούμενες εκλογές και θα τα πούμε και στις δημοτικές εκλογές. Απέναντί σας θα έχετε τους κομμουνιστές στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι «δεν επιχαίρουμε γι' αυτά τα πρόστιμα, θα προτιμούσαμε να μην χρειάζεται να τα επιβάλλουμε» και άκρως υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για μάχη πολιτική, αλλά για «μάχη νοοτροπίας, που θα τη δώσουμε μέχρι τέλους χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο κόμμα».

……

Τα πρόστιμα στα συγκεκριμένα κόμματα και σε αυτά που θα ακολουθήσουν -κόμματα και συνδικαλιστικές κοινωνικές οργανώσεις- είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πολιτική του περιορισμού των διαδηλώσεων -διαδήλωση σε μια λωρίδα κ.λπ.- που προωθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι φανερό ότι τα πρόστιμα εκφοβισμού του δήμου Αθηναίων στα συγκεκριμένα κόμματα ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και σε πρόστιμα που θα ακολουθήσουν και σε άλλες οργανώσεις που δεν θα "συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις" για δήθεν πολιτική «αφισορύπανση» στοχεύουν στο κτύπημα και των περιορισμό της πολιτικής συνδικαλιστικής και κινηματικής δραστηριότητας και της διακίνησης ιδεών που στρέφονται κατά των κυρίαρχων πολιτικών και της κυρίαρχης καπιταλιστικής ιδεολογίας.

Το περιεχόμενο της αφίσας τους ενοχλεί

Δεν είναι γενικά η αφίσα το πρόβλημα τους, αφού στην Αθήνα υπάρχουν πολλές αφίσες (και καλώς) που προπαγανδίζουν εκδηλώσεις ακόμη και στην "Τεχνόπολη" του δήμου που γίνονται αυτήν τη περίοδο. Υπάρχουν φυλλάδια στις γειτονίες της Αθήνας υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ. σε κάθε σπίτι, μαγαζί, πεζοδρόμιο. Αυτά δεν τους ενοχλούν γιατί προβάλουν την δική τους πολιτική και τις ιδέες τους.

Το δικαίωμα στην πολιτική συνδικαλιστική κινηματική δραστηριότητα και την διακίνηση των ιδεών μέσω και της αφίσας για να μπορεί να ενημερώνεται ο λαός και η νεολαία δεν μπορεί καμία απόφαση κανενός δημοτικού συμβουλίου και καμίας κυβέρνησης να σταματήσει.

Όπως και στο παρελθόν έσπασαν στην πράξη τέτοιου τύπου απαγορεύσεις, έτσι πρέπει να σπάσουν και τώρα. Κανένα πρόστιμο να μην πληρωθεί.

Στόχος τους είναι να φιμώσουν κάθε ενοχλητική φωνή και δράση για να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις αντεργατικές αντιδημοκρατικές πολιτικές τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Στο δρόμο όλοι μαζί πρέπει να σπάσουμε την προσπάθεια φίμωσης της πολιτικής δραστηριότητας και της διακίνησης των πολιτικών, κινηματικών ιδεών.

Ο προοδευτικός κόσμος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, να μπει στην πράξη εμπόδιο σε πρόστιμα, σε άλλα εμπόδια αν επιχειρηθούν και έχουν στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πολιτικών δράσεων.

Στις 25 Ιούνη στην κάλπη να καταδικάσει και να μαυρίσει αυτές τις πολιτικές πρακτικές.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜεΡΑ 25: Πρόστιμο ύψους 15.900 ευρώ στο ΜεΡΑ25 για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό από το Δήμο ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.