ΒΥΡΩΝΑΣ: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η «πολιτική υποκρισία των ηγετών της πόλης και των πολιτικάντιδων»

Φωτο: Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Βύρωνα στην καρδία του Βουνού -Υμηττού

Η επικοινωνία στις ημέρες μας έχει αναδειχθεί ως το κύριο μέσo για την προώθηση όχι μόνο των προϊόντων αλλά και της πολιτικής.

Όλα τα social μέσα χρησιμοποιούν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι αρχηγοί για να επικοινωνήσουν με τους πολίτες. Όμως αρκετές φορές τα ιδία τα «μέσα» που χρησιμοποιούν για να φτιασιδώσουν την εικόνα τους, τους εκθέτουν

Όπως έγινε και στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην περίπτωση της Δημοτικής αρχής δήμου Βύρωνα, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του στελέχους κ. Θεοχαρόπουλου Θανάση, ο οποίος ανάρτησε στη σελίδα του:

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σήμερα, επισκεφθήκαμε τον Υμηττό και καθαρίσαμε το Πάρκο Κουταλά δίπλα στο Πυροφυλάκιο Βύρωνα. Μαζί μας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα και συνομίλησε με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες που συμμετέχουν σε όλες τις δασικές πυρκαγιές και όχι μόνο και ξεχωρίζουν για την τεράστια συνεισφορά τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

 

ΔείτεΕΔΩ

Ο κ. Θεοχαρόπουλος "παρέλειψε" να αναφέρει ότι είχε προηγηθεί ο δήμος Βύρωνα που στη ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου είχε αναρτήσει: 

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σας προσκαλούμε στη δράση για τον καθαρισμό του Κουταλά, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Σημείο συνάντησης το Πάρκο του Κουταλά, στις 10.30 το πρωί.»

Λέτε το κάλεσμα από το δήμο να έγινε τυχαία και άσχετα με την οργανωμένη επίσκεψη του κομματικού τους ηγέτη κ. Τσίπρα. Η δημοτική αρχή Βύρωνα είναι αυτή που έχει εγκαταλείψει -8 χρονιά τώρα που διοικεί το δήμο- το πάρκο Κουταλά και απλώς παρατηρεί την καταστροφή των αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων του.

Τι αποκρύψαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής από τον κ. Τσίπρα

Φωτο: Οι κ.κ. Τσίπρας και Κατωπόδης κάνουν αυτοψία στον Κουταλά, όχι όμως και λίγο πιο πάνω στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου, στην καρδιά του βουνού. 

Λίγα μέτρα πιο πάνω, ως γνωστόν, λειτουργεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων -20 και πλέον χρόνια, στη Β΄ Ζώνη Υμηττού- και η προσωρινή άδεια λειτουργίας του, που είχε δοθεί από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη λήγει μέσα στο 2023. Στο χώρο αυτό με εντολή της "ευαίσθητης" για το περιβάλλον δημοτικής αρχής συγκεντρώνονται μπάζα, στρώματα, κλαδιά και άλλα ογκώδη υλικά που ο δήμος περισυλλέγει από διάφορα σημεία της πόλης.

Τα υλικά αυτά -ευέλικτα πολλές φορές- αφού θα ριχθούν στον περιβάλλοντα χώρο του δάσους Υμηττού, στη συνέχεια θα απομακρυνθούν όταν... το θυμηθούν με ιδιωτικά φορτηγά, με τη διαδικασία της ανάθεσης.

Δείτε τις φωτογραφίες









Αλήθεια γιατί 9 χρόνια, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε παρά τις δεσμεύσεις της, στην προμήθεια ενός έστω και μεταχειρισμένου φορτηγού και συνεχίζονται οι "χρυσές" αναθέσεις, επιβαρύνοντας το ταμείο του δήμου και τις τσέπες των πολιτών. 

Στο σημείο του Σταθμού Μεταφόρτωσης δεν έφτασε ποτέ ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του. Δεν είδαν και δεν ξέρουν τίποτα;

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ξέρουν, αντί να μοιράζουν... συγχαρητήρια δεξιά και αριστερά.

Αλήθεια γιατί τόση υποκρισία; Δεν έμαθαν ακόμη ότι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται, όπως λέει ο λαός μας...

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.