ΒΥΡΩΝΑΣ: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των δήμων ( Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού) για το Λόφο Κοπανά

 Δυστυχώς είναι αρνητική η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης που είχαν  καταθέσει οι  Δήμοι Βύρωνακαι Δάφνης- Υμηττού για την  διεκδικουμένη από ιδιώτες έκταση του  Λόφου Κοπάνα, που περιλαμβάνει πάνω από 100 στρέμματα μεταξύ αυτών και τα θέατρα των Βράχων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων Βύρωνα και Δάφνης- Υμηττού. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με απόφαση του-22 Ιουνίου 2023 ο  Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο Δήμος με αποτέλεσμα να παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει τις διεκδικήσεις των ιδιωτών.

Οι φόβοι που είχαμε έκφραση ως «Ρωγμή»  και όχι μόνο εμείς, αλλά και ορισμένες δημοτικές παρατάξεις,  δυστυχώς επιβεβαιώνονται μας για την έκβαση της υπόθεσης διεκδίκησης από ιδιώτες έκτασης στον Λόφο Κοπάνα και τα θέατρα Βράχων μετά τους χειρισμούς της διοίκησης Κατωπόδη επαληθεύθηκαν.

Σε πρόσφατο άρθρο μας  https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/06/blog-post.htmlμε αφορμή την απόφαση επιτροπής του υπουργείου περιβάλλοντος για το Λόφο Κοπανά και σε αντίθεση με της δηλώσεις του Δημάρχου κ. Κατωπόδη.

 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαζί για τον  Βύρωνα κ. Μίλτος Μπαντής  σε ανάρτηση του στο facebook.com μεταξύ άλλων αναφέρει:

Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, να προσυπογράψουν το αίτημα μας για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για το θέμα του Λόφου Κοπανά.


Διαβάστε ακόμη

ΒΥΡΩΝΑΣ - ΛΟΦΟΣ ΚΟΠΑΝΑ: Εξετάστηκε η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.               Σε 6 μήνες με 1 χρόνο αναμένεται η απόφαση. 

 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2022/05/6-1.html


                                                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση

1 σχόλιο:

  1. Όπως ήταν οι πιθανότητες, η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αρνητική. Μόλις πριν 1 μήνα πανηγύριζε ο δήμος Βύρωνα και παρουσίαζε ως "τελεσίδικη" τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως δασική, αποκρύπτοντας:
    - Πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα αιτήματα αποζημιώσεων από τους ιδιώτες διεκδικητές δεν έχουν σχέση με τη χρήση της έκτασης.
    - Πως δεν έχει υπάρξει καμία τελεσιδικία καθώς ουσιαστικά οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες καταλήγουν -εφ' όσον επιμένει ο ενιστάμενος- στο ΣτΕ...
    - Πως αν φθάσει στο ΣτΕ εκεί θα ληφθούν υπ' όψιν όλες οι αποφάσεις που έχουν υπάρξει, οι πραγματογνωμοσύνες, οι εισηγήσεις υπηρεσιών κ.λπ. και κάθε άλλο παρά προδικασμένο είναι που θα καταλήξει...

    Μόνη σωτηρία για τον λόφο Κοπανά είναι η δραστηριοποίηση των κατοίκων, η κατάργηση στην πράξη των όποιων περιφράξεων υπάρξουν και όποιων παρεμβάσεων και η πλατιά κινητοποίηση για να υποχρεωθεί η πολιτεία -κεντρική και τοπική- να προχωρήσει σε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια: Νομοθετική ρύθμιση για την οριστική απόδοση του χώρου στους πολίτες χωρίς αλλαγή της δασικής του χρήσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.